Regional kulturskolesamordnare - Skåne

Kultur- och fritidsförvaltningen

Om oss

Musik- och kulturskolorna i kommunerna i Skåne bedriver en bred kulturverksamhet för barn och ungdomar i alla åldrar. Tillsammans har vi en stor lärarkår med hög kompetens, djup pedagogisk erfarenhet och ett stort engagemang som varje vecka möter och undervisar nästan 19 000 barn runtom i regionen. Eleverna kan lära sig allt från att spela olika instrument, såväl välkända som ovanliga, till att dansa, filma, spela teater, nycirkus och mycket mera.

De kommunala kulturskolorna samverkar genom nätverket Skånes musik- och kulturskolechefer. Tillsammans vill medlemmarna i nätverket lyfta fram och utveckla sina verksamheter för att nå fler barn och unga och öka likvärdigheten runtom i regionen.

Regional Kulturskola - Skåne är ett projekt som drivs av nätverket och pågår under 2021. Vi söker nu en regional kulturskolesamordnare och projektledare för uppdraget. Samordnaren ska arbeta på uppdrag av nätverkets medfinansierande musik- och kulturskolor och kommer närmast att arbetsledas av nätverkets arbetsgrupp för ändamålet. Arbetsgruppen bestående av 4 medlemmar från olika kommuner fungerar som styrgrupp.

Samordnarens roll är att vara sekreterare i nätverket Skånes musik- och kulturskolechefer, att söka medel för och koordinera gemensamma projekt, samordna olika regionala utvecklingsprojekt, sprida information inåt och utåt kring kulturskolornas verksamhet samt administrera digitala plattformar för informationsspridning. I Skåne anordnar de kommunala kulturskolorna tillsammans fortbildningsdagar för all personal vid några tillfällen per år i form av kompetensdagar och nätverk, och uppdraget kommer även att omfatta samordning och utveckling av dessa.

 

Arbetsuppgifter

Funktionen Regional Kulturskolesamordnare är helt ny. Uppdraget för samordnaren är att bedriva aktivt utvecklingsarbete kring skapandet av ”Regional Kulturskola – Skåne” tillsammans med nätverket Skånes musik- och kulturskolechefer.

Det kan innebära att arbeta med eller delta i kartläggning av barns och ungas intressen för framtiden. Det kan vara att stötta de olika kulturskolorna i gemensamt eller enskilt utvecklingsarbete. Det kan också innebära att fånga upp nyskapande idéer till utveckling och göra verklighet av dem genom att engagera och samordna mellan skolor som vill delta. Uppdraget kommer också att omfatta att öka kunskapen i samhället om kulturskolornas roll och villkor. Du kommer att representera musik- och kulturskolorna i olika nätverk, omvärldsbevaka och föra in nya tankar och idéer i syfte att bidra till utveckling av kulturskolorna i hela regionen.

Vi söker dig som

Du har högskoleutbildning inom kultur- eller samhällsvetenskapliga områden eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av projektledning där du haft ekonomiskt resultatansvar och har drivit utvecklingsprocesser framåt med dokumenterat gott resultat.

Du har flerårig erfarenhet av arbete i politiskt styrd offentlig organisation, och är väl förtrogen med musik- och kulturskolornas historia liksom dess utveckling i samtiden samt aktuell politik på området.

Du trivs med att möta många olika människor och har lätt för att etablera nya relationer. Som person har du förmåga att presentera och marknadsföra, att skapa förtroende och intresse hos olika typer av aktörer. Du är pedagogisk och kreativ, initiativtagande, självgående och strukturerad. Det är viktigt att du är flexibel och lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetet omfattar att i tjänst röra dig i hela Skåne så körkort och tillgång till bil är nödvändigt.

Anställningen är en projektanställning med omfattning 80% under 12 månader.  Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-10-25

Referensnummer

2020/841

Kontaktperson(er)

Annika Kharraziha, ordförande i nätverket, 046-3595301

Facklig(a) företrädare

Jenny-Ann Ståhl, lokalt ombud Lärarnas Riksförbund, 073-044 57 42
Irene Björklund, Vision, 046 359 8328

Tillbaka till lista