Förskollärare

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Blåtunga förskola är en toppmodern förskola som ligger i ett naturskönt område med närhet till både grundskola, Lineros bibliotek och fina gröna områden.

På förskolan finns många nationaliteter representerade, vilket skapar en trivsam mångfald bland både barn och personal. Vår verksamhet kännetecknas av glädje, engagemang och nyfikenhet. Vi strävar efter att ge barnen ett rikt utbud av aktiviteter och utmaningar där språket är en grundläggande del av verksamheten.

Maten lagas av vår kock i det egna köket med högt utbud av ekologiska och KRAV-märkta produkter och råvaror.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera, driva och dokumentera arbetet i enlighet med förskolans läroplan. I dina arbetsuppgifter ingår även att du tillsammans med kollegor ska följa upp och utvärdera verksamheten på förskolan. Vi säkerställer den pedagogiska verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Du använder dig av digital teknik för att sköta dokumentationen.

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola för barnen. Du uppmuntrar barnen i deras utveckling samt bidrar till att utveckla kreativa och lustfyllda lärmiljöer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, alternativt dig som är klar med din förskollärarutbildning och väntar på din legitimation. I det sistnämn fallet har du möjlighet att få en tidsbegränsad anställning som kan övergå till en tillsvidareanställning när du fått din legitimation.

Vi söker dig som vill vara med att utveckla vår förskola, är beredd att inspirera och inspireras, är engagerad och nyfiken på att utvecklas som medforskare både till det enskilda barnet och till hela gruppen. Du ska ha har lätt för att samarbeta, vara lyhörd och vara intresserad av pedagogisk utveckling. Förskolan arbetar utifrån ett professionellt förhållningssätt där utvecklingsarbetet utifrån barnens bästa har en mycket central roll, vi söker därför dig som sätter barnet i fokus, är professionell, kan samarbeta, är engagerad och har ett gott humör.

Som person är du positiv och varm och skapar trygghet i din omgivning. Du trivs med att arbeta i lag samtidigt som du kan arbeta självständigt och ta ett aktivt ansvar för förskolans pedagogiska verksamhet.

Du har kunskaper och förmågor som kan tillämpas på såväl organisations-, grupp- och individnivå för att utveckla verksamheten och förskolan.

Erfarenheten av att jobba med barn i behov av särskilt stöd ser vi som positivt.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Januari 2021 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/825

Kontaktperson(er)

Monica Kjellgren, 046-3595042

Facklig(a) företrädare

Lärarförbundet, 046-359 57 35

Tillbaka till lista