Pedagogisk samordnare, Orkestervägen

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På Orkestervägen bor fem brukare i åldrarna ca 20-30 år med funktionsnedsättning. Brukarna har ett problemskapande beteende och därför värdesätter vi personlig lämplighet högt inför tillsättning av denna tjänst. Har du erfarenhet av arbete i situationer som kan upplevas som fysiskt eller psykiskt utmanande är detta en stor merit. På Orkestervägen arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att handleda arbetsgrupper i det brukarnära arbetet samt följa upp och utvärdera pedagogiska arbetsmetoder.

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt på beställning av enhetschefen. Genom observation kommer du att undersöka behovet och därefter komma med förslag på åtgärder.

I uppdraget ingår även att handleda stödpedagogen på enheten.

Du kommer att samarbeta med både interna och externa parter till exempel  enhetschefen, arbetsterapeuter och sjukgymnaster samt vuxenhabiliteringen.

Som pedagogisk samordnare ingår det även att bl.a:

Omvärldsbevaka och ha fördjupad kunskap om olika aktörer som kan ge stöd till personer med funktionsnedsättningar .

Skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik.

Medverka till att verksamheten håller god kvalitet genom att arbeta utifrån angivna måldokument.

Kvalitetssäkra social dokumentation och genomförandeplaner på enheten. Dokumentera/utföra administrativa arbetsuppgifter. 

Du kommer att handleda arbetsgruppen i det brukarnära arbetet samt följa upp och utvärdera pedagogiska arbetsmetoder.

Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/varannan helg /jour

 

Vi söker dig som
Du har högskoleexamen med i första hand pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning i alternativ kommunikation, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik är meriterande..

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Referensnummer

2020/800

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423

Ulf Palo Stärner Enhetschef, 046-3598987

Facklig(a) företrädare

Kommunals expedition, 046-3596733

Tillbaka till lista