Stödassistent, Orkestervägen

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På Orkestervägen bor fem brukare i åldrarna ca 20-30 år med funktionsnedsättning. Brukarna har ett omfattande behov av stöd och därför värdesätter vi personlig lämplighet högt inför tillsättning av tjänsten. Har du erfarenhet av arbete i situationer som kan upplevas som fysiskt eller psykiskt utmanande är detta en stor merit.

På Orkestervägen arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Arbetsuppgifter
 Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag.

Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering.

I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare.

Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag

Vi söker dig som
Vi söker dig som har:

Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker Dig som är en god lagspelare och besitter god samarbetsförmåga- samtidigt som Du uppskattar att ta eget ansvar.
Vi ser att det är viktigt att Du som person kan förhålla dig till situationer där brukarna har problemskapande beteende. Vi ser att det är viktigt att Du är en driven person som besitter engagemang
för att vara med och driva verksamhetsutveckling.
• Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
• Datorvana
• Strukturerad
• Skapa goda relationer
• Vara flexibel
Erfarenhet krävs.
Körkort krävs
Schemalagd arbetstid: Dag/Kväll/varannan helg/ Jour

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Referensnummer

2020/795

Kontaktperson(er)

Ann-Christin Persson Rekryteringskoordinator, 046-3598423

Ulf Palo Stärner Enhetschef, 046-3598987

Facklig(a) företrädare

kommunals expedition, 046-3596733

Tillbaka till lista