Specialpedagog 75% till Östratornskolan 4-9, Lund

Östratornskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Östratornskolan är en skola med drygt 500 elever i åk 4-9 och ca 70 medarbetare. Skolan ligger i östra Lund i en miljö som erbjuder goda möjligheter för undervisningen.

Våra elever är studiemotiverade och engagerade och når goda resultat. Elevinflytande är centralt för oss och vi strävar efter att eleverna ska veta vad de gör och varför, så att de på bästa sätt får möjlighet att utveckla sina förmågor. Genom att arbeta tillsammans skapa vi trygghet och likvärdighet för elever, både när det gäller arbetsmiljö och undervisning. På Östratornskolan är det viktigt att eleverna känner att de kan vara sig själva. Vår ledstjärna är ”Att lära nu och i framtiden”. 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Östratornskolan arbetar du i team tillsammans med ytterligare två specialpedagoger och en speciallärare. Arbetsuppgifterna är varierade och du arbetar med elever i klassrummet tillsammans med undervisande lärare. Du jobbar med elever enskilt eller i mindre grupper och ansvarar för handledning och fortbildning på olika sätt. Du har ett övergripande ansvar för att möta och följa upp elever som har behov av särskilt stöd. Du fungerar också som stöd för lärare i arbetet med extra anpassningar och tillgängliga lärmiljöer. Du arbetar nära skolledningen i det strategiska arbetet.  

Som specialpedagog på Östratornskolan är du en del i ett kollegium där vi arbetar tillsammans och finns för varandra. Ett gemensamt reflekterande genomsyrar vardagen i verksamheten och vi delar gärna våra erfarenheter. Samtalsgrupper med pedagogiska diskussioner utifrån BFL gör att vi kopplar forskning och beprövad erfarenhet till undervisningen. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är behörig och har legitimation. Det är självklart att du har ett stort engagemang i eleverna och är tydlig i ditt ledarskap. Du behöver ha förmåga att ta ansvar och hantera många olika saker samtidigt och ända visa lugn och trygghet mot elever och lärare men också i mötet med vårdnadshavare. 

Vi söker en specialpedagog som har intresse av att arbeta strategiskt och verksamhetsutvecklande. Du behöver ha god förmåga att se helheter och få överblick i organisationer för att ge eleverna de bästa möjligheterna i undervisningen. Vi kommer under hösten att se över arbetet i vårt elevhälsoteam. Tillsammans ska vi utveckla vårt arbetet i både i EHT och i spec- teamet. Vi ser fram emot ett inspirerande arbete med stora möjlighet att påverka och vi söker därför dig som har erfarenhet och som vill bidra i utvecklingsarbetet.

Vi hoppas att annonsen fångar ditt intresse och att du vill jobba med oss! Då vi gärna vill komma igång med vårt utvecklingsarbete önskar vi att du skickar in din ansökan så fort som möjligt. Vi tillämpar löpande urval. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Referensnummer

2020/768

Kontaktperson(er)

Ann-Marie Jannesson Elias, 046-3597241

Facklig(a) företrädare

LR, Lärarförbundet via växel, 046-359 50 00

Tillbaka till lista