Fritidspedagog 100%, Uggleskolan Södra Sandby

Lunds kommun, Uggleskolan

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Uggleskolan, som är en F-6 skola, ligger i bostadsområdet Fågelsång, i den del av Södra Sandby som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Uggleskolan arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa, bland annat genom ”Skola för hållbar utveckling” och certifieringen ”Utmärkt hälsofrämjande arbetsplats”. Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag och vår hälsogrupp arrangerar regelbundet aktiviteter för all personal.

Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. Som fritidspedagog följer du en årskurs både under skoldag och fritidstid. Det bidrar till att eleverna får goda förutsättningar att känna sig trygga och kan lita till sin egen förmåga och potential. För att uppnå våra mål lägger vi stor vikt vid kontinuerligt internt kvalitétsarbete, där lärande bedömning, goda lärmiljöer och elevernas kunskapsutveckling är i fokus. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog har du en viktig roll för Uggleskolans elevers lärande i form av kunskapsutveckling och social utveckling.

Du kommer tillsammans med övrig pedagogisk personal planera och bedriva pedagogiskt arbete i skola och på fritidshem. Fritidshemmen i Södra Sandby har ett nätverk med en del gemensamma aktiviteter för eleverna samt kompetens-och verksamhetsutveckling för pedagogerna.

Vi arbetar systematiskt med att utveckla kvalitetsarbetet inom fritidshemmet. Du förväntas delta i det systematiska arbetet som styrs av skollag och läroplaner. 

Vi söker dig som

Vi vill att du som söker har examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem och att du sätter elevernas kunskapsutveckling i fokus och lägger vikt vid deras lärande under hela dagen.

Meriterande är: Erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, kompetens inom värdegrundsarbete för att motverka kränkande behandling samt kompetens inom arbete med hållbar utveckling.

På Uggleskolan förväntar vi oss ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya ideér. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse. Vi kommer ha intervjuer löpande under annonstiden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-11-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Referensnummer

2020/759

Kontaktperson(er)

Lovisa Fagerström, 046-3597641

Facklig(a) företrädare

Åsa Langréus, Lärarförbundet, 046-359 66 52

Tillbaka till lista