Arbetsterapeut till Daglig verksamhet Gråsparven

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Daglig verksamhet Gråsparven ligger i natursköna Värpinge. Verksamheten riktar sig till personer med olika variationer av funktionsnedsättning. Vårt arbetssätt bygger på vår värdegrund där brukaren får den hjälp/stöd som hen behöver.

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och AKK utifrån brukarens intresse och förmåga. Personalen på Gråsparven har olika kompetenser med lång och bred erfarenhet av arbete kring personer med olika funktionsnedsättningar.

Hos oss arbetar stödassistenter, arbetsterapeut och en stödpedagog. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag 7:30-16. Som arbetsterapeut har du också möjlighet till flex.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut förväntas du:

 • Ansvara för implementering och utvärdering av lämpliga arbetsmetoder i samarbete med stödpedagog.
 • Stödja och handleda personal i bemötandefrågor och i det praktiska pedagogiska arbetet utifrån vår arbetsmodell.
 • Arbeta med att kvalitetssäkra genomförandeplaner och annan dokumentation samt upprätta individuella handlingsplaner i nära samarbete med stödassistent och stödpedagog.
 • Leda pedagogiska möten och ha ett övergripande pedagogiskt ansvar tillsammans med vår stödpedagog.
 • Samarbeta och kommunicera med olika interna och externa aktörer som tillhör uppdraget.
 • Söka kunskap och hålla dig uppdaterad kring evidensbaserade och validerade teorier, modeller, metoder och arbetssätt inom det arbetsterapeutiska området.
 • Ansvara för inköp, service och underhåll av hjälpmedel till daglig verksamhet i samråd med enhetschef.
 • Ansvara för meningsfullhet och aktivitetsbalans utifrån brukarens behov.

Vi söker dig som har

 • Fullständig arbetsterapeutexamen med legitimation
 • Krav är att du har erfarenhet av vår målgrupp
 • Krav är att behärska det svenska språket i tal och skrift
 • Erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik/TEACH, TAKK är meriterande
 • Meriterade är även kunskap i Procapita, lågaffektivt bemötande samt erfarenhet av utmanande beteende, då det kan förekomma i verksamheten.

 

Du kommer att arbeta brukarnära och förväntas vara en del av det dagliga arbetet med brukarna. Du kommer att arbeta en del av din tjänst operativt i verksamheten.

Vi vill att du är initiativtagande, vilket innebär att du tar initiativ till att sätta igång aktiviteter och att du tar ansvar för att utvärdera dessa för att vi ska nå goda resultat. Vi vill även att du har förmågan att arbeta självständigt. Vidare vill vi att du är en stabil person, som håller dig lugn och kontrollerad i alla situationer. Du har ett realistiskt perspektiv och håller fokus på rätt saker i verksamheten.

Du behöver ha en god samarbetsförmåga, du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt samt löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt-lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-01-01 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Referensnummer

2020/758

Kontaktperson(er)

Annelie Lundblad, 046-359 62 51

Ingrid Feuk, 046-359 89 30

Facklig(a) företrädare

Joel Economou, 046-359 45 67

Tillbaka till lista