Vill du jobba extra som ledsagare, avlösare eller kontaktperson?

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Arbetsbeskrivning

Önskar du ett stimulerande och utvecklande extrajobb några timmar per vecka/månad, där du får möjligheten att bidra till att stötta en person med funktionsnedsättning inom LSS? 

Vi söker dig som är lyhörd och uppmärksam i kontakten med andra människor samtidigt som du ska ha förmågan att förhålla dig professionellt utifrån ditt uppdrag. I uppdraget arbetar du ensam med brukaren, därför är det viktigt att du är trygg i din roll.  

Du ska arbeta utifrån den enskildes behov, intressen och följa upprättad genomförandeplan. Vi förväntar oss att du har god förmåga till att ta initiativ, då du tar ansvar för att träffar och aktiviteter planeras och utförs.

Arbetstider kan vara förlagda på vardagar/helger och kvällar.

Ledsagning (timanställning)
Som ledsagare möjliggör du att den enskilde deltar i samhällslivet samt bryter den isolering som ofta blir följden av ett funktionshinder. Detta minskar genom att den enskilde exempelvis kan få hjälp av ledsagare för att ta sig till och från vänner eller för att delta i kultur, föreningsliv.

Avlösning (timanställning)
Du som avlösare kommer hem till familjen och tar tillfälligt hand om den enskilde för att på så sätt avlasta de anhöriga. Insatsen utförs framförallt i brukarens hem eller i dess närhet.

Kontaktperson (uppdrag)
Att ha uppdrag som kontaktperson innebär att du ska vara en medmänniska som kan underlätta och ge stöd till den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isoleringen och att stimulera till en aktiv fritid samt ge råd i vardagssituationer.
Du bidrar till att bryta den isolering och utanförskap som personer med funktionsnedsättning ofta upplever.

Anställningsformen för ledsagare och avlösare är timanställning och för avlösare är ersättningen ett arvode och omkostnadsersättning som täcker dina merkostnader.

Kvalifikationer

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom autismspektrum

Ingen erfarenhet krävs.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan:

https://polisen.se/Skane/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Vi tillämpar löpande rekrytering

%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timlön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-28

Referensnummer

2020/727

Kontaktperson(er)

Anna Andersson, 046-3596513

Hilkka Haampaniemi, 046-3595453

Philip Åkervall, 046-3596932

Tillbaka till lista