Projektchef Lundafastigheter

Serviceförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service. Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Om oss

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 500 fastighetsobjekt omfattande ca 700 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor med mera.

I Lundafastigheters basuppdrag ingår att svara för lokalförsörjningen till de kommunala verksamheterna. Tycker du det är roligt med samhällsbyggnad? Vill du ha ett meningsfullt och stimulerande jobb där du kan få vara med och påverka tillsammans med bästa kollegorna? Vi söker nu en ny chef till vår projektavdelning med fokus på nyproduktion, samt större om- och tillbyggnadsprojekt.

Arbetsuppgifter

Som projektchef har du ett övergripande ansvar för den årliga investeringsram om drygt 750 miljoner som Kommunstyrelsen har beslutat om. Miljö- och hållbarhetsfokus är en viktig del i vårt arbete.

Samverkan i nära dialog sker såväl inom Lundafastigheter som med medarbetare ifrån andra förvaltningar och leverantörer.

Lunds kommun arbetar enligt förhållningssättet lyssna, lära, leda vilket starkt genomsyrar även Serviceförvaltningen och Lundafastigheter.

Kompetens- och utvecklingsmöjligheterna för medarbetarna är goda.

Din roll innebär att:

  • Leda och utveckla arbetet, personalen och verksamheten inom avdelningen
  • Övergripande ansvara för att projektarbetet håller bestämd kvalitetsnivå och att kostnads- och tidsplan hålls
  • Ansvara för avdelningens ekonomi; budget, uppföljning och resultat
  • Ansvara för utveckling av rutiner för styrning och uppföljning av avdelningens projekt
  • Arbetsmiljö- och personalansvar för elva projektledare

Du ingår i Lundafastigheters ledningsgrupp och rapporterar till fastighetschefen/affärsområdeschefen på serviceförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi vill att du är en trygg, driftig och strukturerad ledare som skapar engagemang och motivation. Du står för ett coachande ledarskap där lyhördhet, god kommunikation och förmågan att möta människor där de befinner sig är ledord. 

Du har examen från högskola/universitet med inriktning bygg, alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du dokumenterad projektledarutbildning alternativt arbetslivserfarenhet av stora byggprojekt. Uppdraget kräver att du har flera års erfarenhet av byggprojektledning men ännu viktigare är att du vet vad du vill åstadkomma i ditt ledarskap och att du har kvalificerad erfarenhet från uppdrag som ledare.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-16

Referensnummer

2020/635

Kontaktperson(er)

Pernilla Nevsten, Fastighetschef Lundafastigheter, 046-359 51 18

Facklig(a) företrädare

Anders Söderberg, Vision, 046-359 55 51
Sveriges Ingenjörer, 08-613 80 00
Tilda Brage, Sveriges Ingenjörer, 046-359 57 50

Tillbaka till lista