Vill du ingå i vår ledningsgrupp?

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Verksamhetsområdet särskilt boende för äldre svarar för vård och omsorg med god kvalité för våra äldre och personer med demenssjukdom inom fjorton boendeenheter. Verksamheten står inför spännande utmaningar. Vi söker ny kollega till vår ledningsgrupp. Din placering blir som enhetschef inom Papegojelyckans äldreboende. Papegojelyckan är ett trivsamt äldreboende beläget på Väster i Lund med totalt 48 lägenheter varav 32 lägenheter är avsedda för äldre personer med demenssjukdom och 16 lägenheter för personer med psykiska sjukdomar.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du att ingå i en ledningsgrupp med kunniga och engagerade kollegor som tillsammans formar och utvecklar verksamheten.

Vård och omsorg har ett väl utvecklat arbete med IBIC, där vi både sätter mål för brukarna och följer upp dem. Ett annat fokusområde är arbetet med bemanningen och hälsosamma scheman. Vi står också inför utmaningen att hitta smarta och effektiva lösningar med våra resurser.

Du börjar din anställning med en god och planerad introduktion för att sedan anta spännande utmaningar i ditt chefsuppdrag. I ditt uppdrag ingår att leda och följa upp verksamheten samt ansvara för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du ansvarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet, goda resultat samt bidrar till att förvaltningen och Lunds kommun förblir en attraktiv arbetsgivare. Till din hjälp har du tillgång till olika stödfunktioner t.ex. arbetsledare, enhetsadministratör och samordnare.

Du kommer löpande få kompetensutveckling, bland annat inom ramen för det kommungemensamma chefsprogrammet, där du kan bygga på dina kunskaper inom bland annat ledarskap och kommunikation.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du ska även ha genomförd ledarutbildning inom ramen för examen eller som vidareutbildning. Du ska utan svårigheter kunna uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Tjänsten kräver god datorvana. Du bör arbetat som chef med liknande uppdrag i minst 3 år gärna inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Erfarenhet från tillitsbaserat ledarskap samt av arbete inom äldre- och demensvård och/eller psykiatri är meriterande.

Som ledare och chef arbetar du målinriktat utifrån de övergripande målen, följer upp, utvärderar och synliggör resultaten. Du har en stark vilja och god förmåga att utveckla verksamhet, dina medarbetare och dig själv. Du har förmåga att prioritera ditt arbete, se lösningar, visa handlingskraft och fatta beslut. I din roll inspirerar du till engagemang, tillför energi och skapar glädje i arbetet. Vi förutsätter att du värnar om goda relationer till brukare, anhöriga och medarbetare samt har lätt för att samarbeta. Du är trygg i dig i din roll som ledare och representerar din verksamhet och kommunen på ett tydligt sätt.


Övrig

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan snarast möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 

 

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-09-27

Referensnummer

2020/622

Kontaktperson(er)

Veronica Welin, 046-359 83 42

Facklig(a) företrädare

Lars Öst, Vision, 046-359 55 77
Gregorio Macario, SSR, 046-359 82 49
Vårdförbundet, 0771-420 420

Tillbaka till lista