Utvecklingsstrateg, inriktning fysisk planering

Kultur- och fritidsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Kultur- och förvaltningen ansvarar för bibliotek, fritid, idrott och kultur inom Lunds kommun. Förvaltningen har cirka 350 medarbetare med ett stort antal olika professioner. Förvaltningens verksamheter står sig starkt i nationella och internationella jämförelser, bland annat genom en profilerad kulturskola, en badverksamhet som både omfattar ett inomhusbad - Högevallsbadet, och ett antal friluftsbad, en biblioteksverksamhet som framhålls som en av Sveriges bästa. Vi arbetar med att bidra till en god livskvalitet och stimulerande livsmiljöer i kommunen och regionen.

Vår tidigare utvecklingsstrateg min inriktning fysisk planering har gått vidare till nya utmaningar och vi söker därför en person som vill vara med och utveckla kultur-, idrotts- och fritidsverksamheten i Lunds kommun. 

Tjänsten som utvecklingsstrateg är placerad inom förvaltningens stabsfunktion som har till uppgift att samordna förvaltningens övergripande planering- och uppföljningsprocesser, såsom lokalförsörjning, ekonomi, HR, verksamhetsplanering samt registratur och nämndsadministration. Låter detta intressant, då ska du söka denna tjänst.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsstrateg med inriktning fysisk planering (lokalstrateg) arbetar du med förvaltningens och kommunens övergripande, långsiktiga fysiska planering. Det handlar om att sätta sig in i mark-, plan- och lokalärenden och att företräda kultur- och fritidsförvaltningens behov och önskemål i förhållande till kommunens övergripande utvecklingsmål. I arbetet ingår att samverka med representanter från övriga förvaltningar i kommunens lokalförsörjnings- och investeringsprocess, för att tillsammans driva arbetet framåt på bästa sätt.

Tjänsten innebär bland annat också att svara på remisser för olika typer av planärenden, göra utredningar och att bereda ärenden till kultur- och fritidsnämnden. Tjänsten är omväxlande och innebär att du antar olika roller, såsom projektledare, internkonsult, omvärldsbevakare och förhandlare. Kultur- och fritidsförvaltningen har påbörjat ett internt utvecklingsarbete rörande processer för fysisk planering, där bland annat framtagandet av en gemensam lokalförsörjningsplan är central. I detta arbete kommer utvecklingsstrategen ha en viktig roll.

Vi söker dig som
Du har relevant högskoleutbildning till exempel byggnadsingenjörsutbildning eller inom fastighetsekonomi/fastighetsförvaltning.

Du har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet och är väl insatt i de villkor som gäller inom en politiskt styrd organisation.

Har du dessutom erfarenhet av projekt-/processledning är det meriterande. Det är även meriterande med kunskap om ekonomiområdet, specifikt planering, styrning och uppföljning av investeringar.

För att lyckas i denna roll trivs du med många kontaktytor och har en förmåga att både kunna samarbeta med och engagera andra aktörer och samarbetspartners i de olika arbetsuppgifterna du ansvarar över. Då du hanterar flera olika arbetsuppgifter, i olika processer och projekt, samtidigt krävs att du har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt där du kan hålla både deadlines och upprätthålla en god kvalitet i ditt arbete samtidigt. 

Ditt förhållningssätt är prestigelöst och du och tar initiativ och kan arbeta självständigt men även i team. Service är en drivkraft hos dig samt att finna bästa möjliga lösning utifrån tillgängliga resurser.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: September eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-16

Referensnummer

2020/591

Kontaktperson(er)

Michael Holmkvist, +46 73 448 57 78

Facklig(a) företrädare

Irene Björklund, Vision, +46 709 91 02 57

Tillbaka till lista