Landskapsingenjör

Tekniska förvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Tekniska förvaltningen i Lunds kommun omfattar verksamheterna gator och trafik, mark och exploatering samt park och natur. På park- och naturavdelningen arbetar vi med ny- och ombyggnad samt drift och underhåll av kommunens parker, naturområden och offentliga rum. Vi är verksamma i faserna planering, projektering, genomförande och förvaltning.

Lunds kommun är inne i ett spännande och expansivt utbyggnadsskede och står inför stora utmaningar med bl.a. Brunnshögsområdet med de två stora forskningsanläggningarna MAX IV och ESS, byggnation av nya bostadsområden, utvecklingen av Lunds centrum, utbyggnaden av den nya spårvägsanläggningen och flera stora parker de närmaste åren

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att vara förvaltare av Lund kommuns parker.

Du blir grön beställarrepresentant och kommer att självständigt leda förvaltandet av parker som beställare inom kommunen. I tjänsten ingår ansvaret för grävningstillstånden på allmän parkmark och grön gatumark. Förvaltandet av VASYD dagvattendammar inom kommunen. Ärendehantering. GIS utveckling och uppdatering av digitala skötselplaner.

Du kommer i vissa fall att följa projekteringar för att sedan upphandla mindre anläggningsarbeten och varor. Arbetet är omväxlande och förutsätter samverkan med andra avdelningar, andra förvaltningar och externa aktörer som fastighetsägare, byggherrar och allmänhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utåtriktad och med god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva förvaltandet strukturerat samtidigt som du har god samarbetsförmåga.

Till tjänsten söker vi en landskapsingenjör eller någon med utbildning och förvaltarerfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskap och intresse för det gröna såväl som erfarenhet av AF och LOU är en förutsättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från skötselentreprenader, upphandling och besiktningar. Det är viktigt med goda GIS kunskaper i tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-21

Referensnummer

2020/545

Kontaktperson(er)

Lars Brobeck, 046-359 53 07

Facklig(a) företrädare

Anders Söderberg Vision anders.soderberg@lund.se, 046-359 55 51

Tillbaka till lista