Lärare i bild och slöjd Fäladsskolan, tillsvidare 55-85%

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Fäladsskolan har läsåret 2020-2021 ca 350 elever. Vi tar i årskurs fyra emot elever från Backaskolan och Delfinskolan. Läsåret 2020-2021 har vi fyra klasser i årskurs fyra, fyra klasser i årskurs fem och fem klasser i årskurs sex. På skolan finns också en särskild undervisningsgrupp. Vi använder moderna pedagogiska metoder och har iPads i undervisningen. Vår personal har ett genuint pedagogiskt engagemang, kunnande och entusiasm. Undervisningen är individanpassad och elevernas delaktighet är viktig. Alla elever ska nå sin högsta potential, få ett gott självförtroende och känna att de kan. Allt ska vara möjligt.

Fäladsskolan tillhör Utbildningsområde 5. Skolorna i området har höga ambitioner och arbetar efter skolområdets verksamhetsidé Vi är framtiden! Vi strävar efter att all verksamhet ska genomsyras av kreativitet, öppenhet, samarbete och hög digital kompetens. Arbetssättet ska ske i en innovativ lärmiljö och vara på riktigt för barn och elever, här hjälper de digitala verktygen oss att uppnå våra mål. Fäladsskolan är en skola i framkant, där utveckling har blivit en del av kulturen. Skolan har framförallt arbetat mycket med bedömning för lärande (BFL), digital utveckling och även kooperativt lärande (KL). På Fäladsskolan har alla elever 1:1 med iPad och all pedagogisk personal ska vara Apple teacher (bevis på genomgången kompetensutveckling av Apples core-appar). Vi är intresserade av ny forskning och alla är medskapande i skolans utveckling. Kreativitet, samarbete och den digitala utvecklingen är våra flaggskepp.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven grundskollärare som undervisar i bild men beroende på legitimation kan det även vara aktuellt att undervisa i slöjd. Tjänstens omfattning kan bli mellan 55 till 85 procent och eventuellt undervisning både på Fäladsskolan och på Backaskolan.

I arbetet ingår sedvanliga lärararbetsuppgifter. I din ansökan och vid en eventuell intervju är det viktigt att du beskriver dina förmågor i mötet med eleverna, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i skolan.

Du arbetar i ett arbetslag där ni gemensamt ansvarar för att eleverna och verksamheten utvecklas och att varje elev ges bästa möjliga förutsättningar för utveckling och lärande. Du ska tillsammans med övrig personal driva en verksamhet som hjälper eleverna att bli trygga, kreativa och nyfikna.

Du ska vara väl förtrogen med läroplanen Lgr 11 och skollagen. Vi strävar efter att elevuppgifterna ska vara verklighetsförankrade utanför skolan. Skolan använder digitala verktyg och multimediavana krävs.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har lärarlegitimation i åk 1-6 i bild och eventuellt också i slöjd. Meriterande är om du har kurser i specialpedagogik.

Ditt arbete ska genomsyras av nyfikenhet, kreativitet och medvetna val.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslån
Tillträde: 200810

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-07

Referensnummer

2020/439

Kontaktperson(er)

Håkan Bengtsson Diurlin, 046-359 74 65

Fredrik Neumann, 046-359 41 84

Facklig(a) företrädare

Linda Rindestam, Lärarförbundet, 046-359 93 67
Linda Fridlund. Lärarnas Riksförbund, 0730-566447

Tillbaka till lista