Medborgarcenter förstärker med samordnare för interna processer och systemstöd

Kommunkontoret

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Medborgarcenter är vägen in till Lunds kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen ger medborgare information, vägledning och hjälp i olika frågor per telefon, mejl, sociala medier och besök.

Just nu utvecklar vi vår verksamhet för att kunna lösa fler av invånarnas frågor direkt i första kontakten. Allt för att öka tillgängligheten och servicen för medborgarna och för att avlasta förvaltningarna. Detta i sin tur ställer krav på att vi skapar effektiva interna arbetsprocesser och på att vi har rätt systemstöd. Därför förstärker vi nu enheten med en samordnare med ansvar för dessa områden.

Arbetsuppgifter

Som samordnare för interna processer och systemstöd ansvarar du för att Medborgarcenter har effektiva rutiner och arbetsprocesser. Du ansvarar för att vi använder våra och uppdragsgivares systemstöd optimalt. Det handlar bland annat om vårt ärendehanteringssystem och vårt telefonisystem. Det är du som kravställer våra behov till IT-avdelningen, som har kontakt med systemförvaltare, upphandlingsenhet och som följer våra IT-kostnader. Uppföljning och utvärdering mot uppsatta mål och nyckeltal ingår också i dina arbetsuppgifter.

Vid sidan av ditt uppdrag som samordnare, arbetar du som samhällsvägledare ca 10 timmar i veckan, både i telefon och i vår reception på Kristallen.

Du ingår i Medborgarcenters samordningsgrupp och rapporterar till enhetschefen.

Vi söker dig som

Har flera års erfarenhet av arbete i servicebranschen. Du har kompetens och erfarenhet av att förbättra befintliga och skapa nya effektiva interna arbetsprocesser, gärna från en större kundtjänst. Du har också kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika systemstöd.

Du har relevant högskoleutbildning.

Som person är du strukturerad med en problemlösande förmåga. Du gillar siffror och ser analys och uppföljning som en naturlig del i kvalitetssäkring av arbetet. Du kan självständigt driva arbetet, samtidigt som du arbetar nära både dina kollegor i samordningsgruppen och resten av teamet.

Medborgarcenter är en verksamhet som kännetecknas av ett högt tempo och hög förändringstakt, vi söker därför dig som trivs i en dynamisk miljö. Att du gillar service och tycker om att hjälpa människor ser vi som en självklarhet!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-07

Referensnummer

2020/437

Kontaktperson(er)

Cecilia Schön, 046-359 47 31 eller 0723-91 56 22

Facklig(a) företrädare

Cecilia Åkesson, 046-359 70 39

Tillbaka till lista