Arbetsterapeut vik. 6 månader

Socialförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Om oss
Det arbetsterapeutiska teamet är en del av sysselsättningsenheten under socialförvaltningen. Tillsammans med verksamhet för arbetsrehabilitering och daglig sysselsättning erbjuder vi stöd och insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning. Det arbetsterapeutiska teamet består av fyra personer och söker en medarbetare som vill stötta upp och komplettera vårt arbete under en begränsad tid. Kanske är du nyexaminerad och vill skaffa dig dina första erfarenheter som arbetsterapeut eller så är du erfaren i din profession men vill prova något nytt under en kortare period.

Arbetsuppgifter
Arbetsterapeuternas uppdrag är att erbjuda personer med psykiska funktionsnedsättningar arbetsterapeutiska interventioner som exempelvis stöd och struktur i vardagen för att möjliggöra daglig aktivitet för brukaren. Arbetsterapeuternas huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra funktionsbedömningar samt att prova ut och förskriva kognitiva hjälpmedel. En viktig del av arbetet är att samverka med brukarens individuella nätverk samt bistå handläggare, boendestöd, särskilt boende och IPS -verksamheten med bedömningar inför olika stöd och behandlingsinsatser. Alla insatser utgår från individens specifika behov och den enskilde ska aktivt uppmuntras att medverka kring utformningen av planerade insatser. De nivåanpassade insatserna grundas utifrån validitetssäkrade arbetsterapeutiska instrument och metoder. Arbetet utförs enskilt med tillgång till stöd av teamet. Merparten av besöken görs i brukarens hem.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med tidigare erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men inget krav.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 200615

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-11

Referensnummer

2020/415

Kontaktperson(er)

Robert Ekholm, 046-3596928

Tillbaka till lista