Stödassistent till mötesplats F30 och korttidstillsyn inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På vår Mötesplats F30 möter du unga och vuxna personer med funktionsnedsättning från 13 år och uppåt inom LSS (lagen om stöd och service). Vi erbjuder en mötesplats där vi skapar en meningsfull fritid i våra fina lokaler på Fäladstorget i Lund. 

På våra enheter inom korttidstillsyn vänder vi oss till barn och ungdomar med autism

och andra funktionsvariationer. Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lunds kommun med olika inriktningar och åldrar

Arbetsuppgifter

Tjänsten är delad på två olika verksamheter. På mötesplats F30 kommer du att hjälpa och vägleda deltagarna till en aktiv fritid och ge information för att våra deltagare ska kunna delta i det fritidsutbud som finns. Det är viktigt att du känner dig bekväm i det sociala samspelet och kan möta människor utifrån deras förmågor. På korttidstillsyn kommer du att arbeta på en av våra enheter inom korttidstillsyn som riktar sig till ungdomar i åldrarna 13 – 21 år. Du kommer att tillsammans med dina kollegor ansvara för att stötta våra brukare i vardagen med omvårdnad, fritids- och kulturaktiviteter, så att de kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar.

För att kunna möta våra deltagare är det viktigt att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in. I vår verksamhet sker det ständigt förändringar och ingen dag är den andra lik, därför förväntas du kunna jobba självständigt, vara flexibel och hänga med i vårt förändrings- och utvecklingsarbete. 

Kvalifikationer

  • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, eller påbörjad eftergymnasial utbildning med inriktning inom området.
  • Erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.
  • Körkort är ett krav

Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde 1 september

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-07

Referensnummer

2020/407

Kontaktperson(er)

Cecilia Boll Segersteén, 046-359 49 36

Christina Hansson Ravanelli, 046 - 359 62 77

Facklig(a) företrädare

Kommunal, 046-359 67 33

Tillbaka till lista