Lärare i Arabiska som modersmål och studiehandledning på modersmålet

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina 2 500 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör). Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium. På Polhemskolan finns också Språkintroduktion, (introduktionsprogram för ungdomar som nyligen kommit till Sverige).

Arbetsuppgifter
Tjänsten är ett vikariat på ett läsår.

Vill du arbeta på en av Sveriges största och mest dynamiska gymnasieskolor? Vi är en skola där den engagerade personalen ser till att eleverna får kunskap och bildning samtidigt som de trivs. En skola där vi har elevernas lärande i fokus samtidigt som vi uppmuntrar en balans i tillvaron, inte minst möjligheten att kombinera skola med idrott. Vi söker dig lärare som är behörig i att undervisa i Arabiska som modersmål för elever på Språkintroduktionsprogrammet. I tjänsten kan eventuellt ingå förutom att undervisa i Arabiska att vara mentor för en klass. Du bedriver undervisning utifrån gällande styrdokument och deltar i den pedagogiska utvecklingen på skolan. Som lärare på Polhemskolan ingår du i ett arbetslag på ett av våra program och större delen av din undervisningstid ligger inom programmet. Du bedriver undervisning utifrån gällande styrdokument och du deltar i den pedagogiska utvecklingen på skolan.

Vi söker dig som
Behörighet att undervisa i Arabiska som modersmål och kan ge studiehandledning på arabiska.


Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning för Språkintroduktionselever.
Du skall kunna arbeta i de vanligast förekommande Office-programmen, eller motsvarande. Du bör ha erfarenhet av att arbeta i någon form av digital lärportal inom skolområdet.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 200807

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-06-06

Referensnummer

2020/347

Tillbaka till lista