Verksamhetsledare Fritid Norra Fäladen

Kultur- och fritidsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till en god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetsledare inom fritid bedrivs i enlighet med verksamhetsuppdraget för den öppna ungdomsverksamheten i Lund. Din roll innebär att du ingår som en del i arbetsgruppens dagliga arbete men att du utöver det också har ett uppdrag att tillsammans med enhetschef ägna del av din tid att planera, leda och följa upp gruppens arbete. Det dagliga arbetet innebär i första hand att möta målgruppen, alla unga i åldern 12 - 25 år. Din uppgift är att bedriva arbetet, tillsammans med ungdomarna, och sträva efter så hög delaktighet och så stort inflytande för de unga som möjligt. Det gör du bland annat genom att: - arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter för att där igenom skapa forum för informellt lärande. - stödja ungas egen organisering genom coachning och rådgivning. - samverka med övriga delar av kommunen samt civilsamhället. I rollen som verksamhetsledare har du också ansvar för det operativa löpande arbetet för arbetsgruppen. Bland annat innebär det att planera och utveckla det dagliga arbetet, schemalägga personalen, hantera frånvaro, introducera nyanställda, planera och följa upp tilldelad budget, meddela enhetschef vid signaler om ohälsa i arbetsgruppen, vara del av skyddsronder och brandskyddsarbete.Vi söker dig som

Du har en eftergymnasial utbildning till fritidsledare och har erfarenhet av arbete med unga inom fritidsverksamhet Vi ser att du har erfarenheter av att leda, planera, utveckla verksamhet inom fritidsverksamhet. Du kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande. Du utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera resurser som behövs för att utföra uppgifter. Du har förmågan att peka ut riktningen åt andra och föregår som ett gott exempel med att sätta lämpliga normer för beteende. Du delegerar arbete på ett korrekt och rättvist sätt och kan motivera andra. Du kan skriva klart, tydligt och korrekt och om så krävs också övertygande på ett engagerande och uttrycksfullt sätt. Du undviker onödigt användande av jargong och komplicerat språk men formulerar dig ändå välstrukturerat och logiskt. Du kan strukturera information för att tillgodose behoven och förståelsen hos den tilltänkta mottagaren. Vi tycker att det är viktigt att skapa goda relationer till unga och personal genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen. Du har ett positivt förhållningssätt gentemot andra men klarar också att hantera konflikter. Det är meriterande om du har körkort med B-behörighet.

 

 Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista datum: 2020-10-11

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-26

Referensnummer

2020/270

Kontaktperson(er)

Mats Alinder, 046-359 66 93

Facklig(a) företrädare

Kommunal, lund.skane@kommunal.se
Vision, vision.lund@lund.se

Tillbaka till lista