Ekonomiadministratör

Kommunkontoret / Stöd- och servicecenter / Ekonomiservice

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Om oss

Som en del i en utvecklad och hållbar organisation inom kommunkontoret förstärker Lunds kommun stöd och service till förvaltningarna. Vi förtydligar vilka tjänster och vilken service vi levererar och stärker professionalismen samt ökar kvaliteten och effektiviteten i utförandet av tjänsterna. Service- och stödfunktioner samlas i ett Stöd- och servicecenter om ca 100 medarbetare med funktionerna IT-service, löneservice, ekonomiservice, företagshälsovård och kontorets interna service.

Enheten för ekonomiservice ansvarar bland annat för den löpande kassabokföringen, kund- och leverantörsrekonta, krav- och inkassoverksamhet samt den centrala e-handelsfunktionen.

 

Arbetsuppgifter

En av våra duktiga medarbetare inom teamet kundreskontra har gått vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny kollega till enheten. Tjänsten som ekonomiadministratör är på heltid och placerad på Stöd- och servicecenter, enheten för ekonomiservice, på kommunkontoret. Vi arbetar i ekonomisystemet Raindance.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att bestå av kassabokföring, filinläsningar, betalningar, fakturering av diverse avgifter, hantering av autogiroanmälningar, anmälningar om e-faktura samt diverse avstämningsarbete. Det pågår för närvarande en översyn av arbetsuppgifterna inom enheten för att säkerställa att vi levererar en likvärdig service gentemot våra kunder, såväl internt som externt. Vi arbetar även aktivt med att säkra upp att arbetsuppgifterna inom enheten kan utföras av flera personer, därav kan andra arbetsuppgifter än de ovan beskrivna komma att bli aktuella.

Vi söker dig som

Du har en ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå. Vidare har du har några års erfarenhet av ekonomiadministration och arbete med större ekonomisystem. Har du erfarenhet från offentlig sektor och/eller har arbetat med ekonomisystemet Raindance ser vi det som extra positivt.

Vi står inför många spännande utmaningar framöver med att automatisera och effektivisera olika processer inom vårt arbetsområde. Vi ser därför gärna att du både har intresse för och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete inom ekonomiadministration. Då arbetet innehåller många interna och externa kontakter är det också viktigt med ett serviceorienterat arbetssätt.

Som person tror vi att du är en positiv, nyfiken och entusiasmerande kollega som bidrar till arbetsglädjen på enheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-09

Referensnummer

2020/267

Kontaktperson(er)

Mattias Nyqvist, Enhetschef ekonomiservice, 046-359 50 32

Cecilia Åkesson, facklig företrädare Vision, 046-359 70 39

Tillbaka till lista