Biträdande rektor

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vårt skolområde består av fyra skolenheter, Vallkärra skola F-6, Håstad skola F-3, Kulparkskolan F-3 och Prästängsskolan 4-8 just nu, men på sikt 4-6. Vi ingår i Utbildningsområde 4.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor leder du det pedagogiska utvecklingsarbetet tillsammans med ledningsgrupp som består av rektor och två biträdande rektorer.

I Lunds kommun har vi nära samarbete med de fackliga organisationerna enligt ett samverkansavtal. Avtalet ska öka medarbetarnas möjlighet till delaktighet, inflytande och information samt underlätta samverkan mellan parterna.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare med lärarexamen och ser gärna att du har gått rektorsprogrammet.

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbete som biträdande rektor, pedagogisk ledning och arbetsledning. Du ska ha erfarenhet av att leda lärare inom grundskolans alla årskurser och fritidshem och vara väl förtrogen med skolans styrdokument, lagar och avtal. Vi ser gärna att du har kunskap om tillgänglig lärmiljö och skolans kompensatoriska uppdrag. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta digitalt.

Du är entusiasmerande, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat runt dig. Du är van att utveckla verksamheten i samspel med kollegor och har en stor tillit till medarbetarna. Du bygger förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och personal. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och är flexibel.

Du har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan. Du är närvarande och synlig i verksamheten, kreativ, analytisk och företagsam. Du har förmåga att engagera och inspirera och är en positiv, tydlig och strukturerad ledare. 

Övrigt

Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 10 april, eftersom vi planerar hålla löpande intervjuer under ansökningstiden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-08-01 eller tidigare enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Referensnummer

2020/256

Kontaktperson(er)

Maria Klich, Rektor, maria.klich@lund.se

Facklig(a) företrädare

Zarko Isaevski, Lärarförbundet, zarkoingemar.isaevski@lund.se
Jane Lilja, LR, jane.lilja@lund.se
Beata Ostrowska, Kommunal, beataagnieszka.ostrowska@lund.se

Tillbaka till lista