Fritidspedagog

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Prästängsskolan är en skola som ligger i utkanten av Lunds stad, i Stångby, ca 5 minuter från Lunds centralstation med tåg. Från och med läsåret 2019/2020 finns här ca 200 elever från åk 4-8 som går på skolan.

Prästängsskolan invigdes augusti 2016 och är en modern och fräsch skola. Elevens rätt till utbildning utifrån sina förutsättningar är navet i vår verksamhet. All personal arbetar tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas.

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att ha en samordnande roll för fritidshemmet. För arbetet krävs god samarbetsförmåga, att du är självgående och kan tänka utanför ramarna och att du vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. 

Du kommer även få ta ansvar för planering och genomförandet av rastverksamheter.

I tjänsten ingår det även att du arbeta i klasser tillsammans med skolans pedagoger i skolverksamheten och bidra med erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten inom fritids och skola.

Vi söker dig som
För tjänsten krävs att du är behörig fritidspedagog eller grundlärare mot fritidshem. Bra är om du har längre erfarenhet av arbete på fritidshem.

Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet av samordning inom fritidshem. Goda kunskaper inom It och erfarenhet av att ha arbetat med Unikum och skola24 är en fördel.

Vi söker dig som har en positiv elevsyn och ett stort engagemang för elevernas utveckling. Vi vill att du är tydlig i ditt pedagogiska ledarskap, har ett lågaffektivt bemötande och kan sätta gränser. Du bör ha ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Viktigt är även att du hanterar konflikter professionellt och är bra på att stärka relationer med andra. Vi vill att du verkar för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kolleger.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-06

Referensnummer

2020/245

Kontaktperson(er)

Margareta Madejska Waidringer, 046-3597270

Facklig(a) företrädare

Zarko Isaevski Lärarförbundet, 0722-269302

Tillbaka till lista