Lärare till Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Gymnasieskolan Vipan är en expansiv och modern gymnasieskola i Lund. Det finns 13 utbildningar på skolan med sammanlagt 1 200 elever i 11 byggnader. Skolan är organiserad i fem rektorsområden där biträdande rektor och elevvård arbetar nära verksamheten.

På Vård och Omsorgsprogrammet lägger vi grunden för morgondagens medarbetare inom vården. Detta gör vi med en god samverkan lärare emellan och tillsammans med branschen. Vi är också en del av Vård och omsorgscollege.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla och driva Vård- och omsorgsprogrammet på Vipan? Vi söker en kollega som är en del av arbetslag och ämneslag med fokus på elevernas utveckling.

Vård- och omsorgsprogrammet på Vipan kan läsas antingen skolförlagt, som lärling eller som yrkesintroduktion. Det innebär att ämneslaget tillsammans jobbar med att utveckla programmet och ge undervisning i olika former.

Som lärare arbetar du med elevernas kunskapsutveckling. Du ansvarar undervisning och även för APL och utvecklar kontakter med branschen. Mentorskapet är viktigt för våra elever och kommer vara en del av ditt uppdrag. 

På Gymnasieskolan Vipan arbetar vi med att stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära och att eleverna utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar.

Vi söker dig som

Vi söker yrkeslärare med bakgrund som sjuksköterska och som har lärarerfarenhet. Lärarlegitimation är meriterande. Du har god kunskap om styrdokumenten och en väl utvecklad samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.

Vi ser gärna sökande som representerar den bredd av elever vi har på programmet och som kan bidra i vårat arbete med normkritiskt tänkande. Lösningsfokus och tydlig struktur är också värdefullt för att arbetet med eleverna ska vara framgångsrikt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och fantastiska elever.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-19

Referensnummer

2020/234

Kontaktperson(er)

Kia Olsson, 046 359 79 91

Facklig(a) företrädare

Anna Gudelj , 046 359 80 54

Tillbaka till lista