Rektor

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Genarps skola är en 4-9-skola med drygt 300 elever. På Genarps skola arbetar ca 40 medarbetare för att tillsammans och nära eleverna skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. På Genarps skola månar vi alla om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. Vårt utvecklingsarbete fokuserar på tillgängliga lärmiljöer och språkutvecklande arbetssätt. I varje klassrum finns smartboard, projektor och alla elever har egen I-pad/dator.

Arbetsuppgifter

I din roll som rektor på Genarps skola åk 4-9 leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du har ett helhetsansvar när det gäller budget, resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Rektors ledarskap ser vi som något av det mest centrala för skolans utveckling och elevernas resultat. Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål.

I rollen ingår att leda, stödja och kompetensutveckla dina medarbetare. Du ansvarar för att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete och att varje elev känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs, bland annat genom ett proaktivt elevhälsoarbete.

Vi förväntar oss att du arbetar målinriktat för att ligga i framkant med pågående skolutveckling på kommunal och nationell nivå och att du är en tydlig företrädare för skolledarens uppdrag såsom det beskrivs i styrdokumenten.

Du har också stöd i arbetet från utbildningschef, administrativ chef, övriga skolledarkollegor i ledningsteamet samt stabsfunktionernas ekonomi-, HR-, kommunikations- och myndighetsavdelningar.

Vi söker dig som

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, dokumenterade pedagogiska meriter samt ledarerfarenhet från skolväsendet. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du har engagemang och bjuder in till dialog för att skapa delaktighet samt uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna.


Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera efter egen övertygelse. Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Du är tydlig i ditt ledarskap, ” att veta vad vi gör och varför”. Du är utvecklingsinriktad och trivs med att arbeta i team. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk. En förutsättning är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är entusiastisk, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat i de grupper där du är delaktig. Du är van att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor och har en stor tillit till medarbetarna. Du har erfarenhet av verksamheter i förändring och bidrar till lösningar. Du är närvarande och synlig i verksamheten, kreativ, handlingskraftig och analytisk. Du har ett stort intresse för pedagogik och det vardagliga arbetet med elevernas lärande och är insatt i pedagogisk forskning.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Tillträde: 2020-08-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Referensnummer

2020/229

Kontaktperson(er)

Eva Nilsson, Utbildningschef , 046-359 75 25

Facklig(a) företrädare

Rickard Severin, Lärarförbundet, 046-3593941
Agneta Lindfors, Lärarnas Riksförbund, 046-3594837
Håkan Bengtsson Diurlin, Skolledarförbundet, 046-3597465

Tillbaka till lista