Skolsköterska

Påska gängets skola och Torna Hällestad skola

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Påskagängets skola startade hösten 2018 med två F-klasser, till hösten kommer vi vara en tvåparallellig F-3 skola med ca 200 elever. På sikt kommer skolan bli en tvåparallellig F-6 skola med ca 400 elever.

Påskagängets skola ligger i Dalby ca 1 mil öster om Lund med goda kommunikationsmöjligheter till både Lund och Malmö. Dalby är vackert belägen på den skånska slätten med närhet till både naturen, nationalparken Dalby Söderskog och rekreationsområden så som Skrylle.

Torna Hällestad skola är en F-3 skola mitt i byn med ca 50 elever.
Skolan ligger naturskönt med utsikt över Revingeslätten.

På Påskagängets skola och fritidshem bygger undervisningen på nyfikenhet, lust, utmaning och kreativitet. Vi arbetar ämnesövergripande, tematiskt med ett stort tema per läsår. Genom detta arbetssätt vill vi ge våra elever ett sammanhang och öka lusten att lära. Vi strävar efter att våra elever skall känna trygghet och glädje i vår verksamhet. Våra elever lär sig på olika sätt, därför är undervisningen varierad och vår lärmiljö är tillgänglig för alla. Vi tycker att olika är bra. Vi vill stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet, självförtroende och deras vilja att pröva egna idéer och lösa problem.

Målet är att alla våra elever skall nå så långt som möjligt efter sin förmåga och utvecklas till medborgare som vill och vågar engagera sig på olika sätt i samhället.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av främjande och förebyggande hälsoarbete, hälsosamtal, vaccinering av elever, hälsokontroller, pubertetssamtal samt enklare sjukvårdsinsatser. Du kommer delta i elevvårdsteamet tillsammans med rektor, skolpsykolog, kurator och speciallärare. Du kommer att arbeta med elever tillhörande skolåren F-3.

Tjänsten är fördelad 50% på Påskagängets skola och 10% på Torna Hällestad skola. Din huvudsakliga placering kommer att vara på Påskagängets skola. Det kan finnas möjlighet till utökad sysselsättningsgrad i takt med att Påskagängets skola växer. Tjänsten är en semestertjänst.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distriktsköterska eller barnsjuksköterska alternativt skolsköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom skolhälsovård.

Du som söker ska vara självständig, flexibel samt ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du ska även ha lätt för att samarbeta. 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2020-08-10

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-19

Referensnummer

2020/227

Kontaktperson(er)

Anne-Marie Lundborg Berggren, 046-359 3525

Facklig(a) företrädare

Jeanette Frostemark, Vårdförbundet, jeanette.frostemarkpalsson@lund.se

Tillbaka till lista