Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss
Veberöd ligger 2 mil öster om Lund och det finns bra bussförbindelser både till Malmö och Lund. Idalaskolan är en nybyggd skola som vi flyttar in i under sommaren 2020. Skolan är belägen i östra delen av Veberöd och har skogen som granne. Idag har vi 129 elever och 20 medarbetare men vi kommer att växa successivt under de närmsta åren. 

Arbetsuppgifter
Som grundlärare med inriktning mot fritidshem ingår du i arbetslag med grundskollärare, fritidspedagoger, eventuellt förskollärare och resurspersoner. I arbetslaget bidrar du med din specifika kompetens.

Du bedriver en kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka den i såväl kunskapsutvecklingen som i den personliga utvecklingen. Tillsammans med dina kolleger ansvara du för och leder uteverksamheten och rastaktiviteter. Utifrån din legitimation kan det bli aktuellt men undervisning i idrott och/eller musik. Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet utifrån gällande styrdokument.

Vi arbetar systematiskt med att utveckla kvalitetsarbetet inom fritidshemmet. Du förväntas delta i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflektera över arbetet både enskilt och tillsammans med andra.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i idrott och/eller musik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever/personer med NPF, kompetens inom värdegrundsarbete för att motverka kränkande behandling samt erfarenhet av rastaktiviteter.

På Idalaskolan förväntar vi oss ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya idéer. Eftersom kommunikation med elever, vårdnadshavare och kolleger är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Då vi har elever som är flerspråkiga ser vi gärna att du behärskar flera språk.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Tillsvidareanställning
Tillträde: 200810

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-17

Referensnummer

2020/226

Kontaktperson(er)

Siv Karlsson, 046-3593598

Facklig(a) företrädare

Annika Sjöström, Lärarförbundet, 046-3599393

Tillbaka till lista