Grundlärare mot fritidshem

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss
Österskolan är en liten skola med ca 100 elever i årskurserna F-3 i Södra Sandby. Vi på Österskolan har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. Eleverna är mycket delaktiga i utvecklingen av vår stora skolgård - allt med ett hållbart utvecklingsperspektiv.

Arbetsuppgifter
Som fritidspedagog har du huvudfokus mot fritidshemsverksamheten.

I uppdraget ingår att samverka med övriga pedagoger i arbetslaget såsom lärare och förskollärare, där dina personliga kompetenser används utifrån elevernas behov. Du arbetar utifrån läroplanen och Skolverkets allmänna råd för fritidshem och omsätter dem till meningsfullt lärande för eleverna.

Fritidspedagogerna som redan arbetar på skolan uppskattar våra strukturerade och ändamålsenliga planeringstider, såväl enskilda som gemensamma. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt samt bidrar till en optimal lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Vi söker dig som
För tjänsten krävs att du är behörig fritidspedagog eller grundlärare mot fritidshem samt att du har ett stort IKT-intresse och vana av att använda dig av digitala hjälpmedel i undervisningen.

Du är en naturlig och trygg ledare i lärmiljön och du bemöter din omgivning med respekt, lyhördhet och nyfikenhet. Du har höga förväntningar och ställer tydliga krav på varje elev. Du bidrar till att varje elev utvecklas - får kunskap, drivkraft och motivation. Att samverka med andra faller sig naturligt och du har förmåga att kommunicera - dina elever vet vad de kan, vart de ska och hur de ska ta sig dit.

Som person är du lösningsfokuserad och har en positiv inställning till skolutveckling och till att lära av varandra. Du är väl förtrogen med styrdokumenten för fritidshemmen och har god förmåga att omsätta läroplanens och skollagens innehåll till praktik. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Dokumenterad god samarbetsförmåga är ett krav.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning, månadslön
Tillträde: 10 augusti 2020

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-09

Referensnummer

2020/212

Kontaktperson(er)

Martina Bauer, biträdande rektor, 046-3594541

Facklig(a) företrädare

Maria Afzelius, Lärarförbundet, 046-3597748

Tillbaka till lista