Stödassistent/samordnare till nyöppnad enhet inom LSS i St Larsparken

Vård- och omsorgsförvaltningen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

På våra enheter inom korttidstillsyn och korttidsvistelse vänder vi oss till barn och ungdomar med autism och andra funktionsvariationer. Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lunds kommun med olika inriktningar och åldrar.

Under våren kommer vi att starta upp en ny enhet inom korttidstillsyn/korttidsvistelse LSS, där du får en chans att från början vara med och påverka och bygga upp en verksamhet från grunden i den vackra St Larsparken i södra Lund. Enheten kommer att rikta sig till barn och ungdomar från 12 år med autism och andra funktionsvariationer.

Som samordnare fyller du en viktig funktion i arbetet med att stödja personal och chefer i det dagliga arbetet med uppdrag att bla. planera och se till att verksamheten fungera kring bemanning och brukarplanering.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som samordnare förväntas du:

 • Mottaga sjukanmälan/friskanmälan av personal.

 • Ansvara för bemanningsplanering vid samtliga frånvaro samt semesterplanering.

 • Biträda enhetschef vid kontroll och registrering i HR-portalen. Ansvara för schemaläggning.

 • Svara för delar av introduktionen av nyanställda.

 • Kontakt med Bemanningsenheten i samband med vikarietillsättning.

 • Ansvara för planering av beläggning av våra brukare

Du kommer att arbeta verksamhetsnära och ingå i ett team med stödassistenter, stödpedagoger, pedagogisk samordnare och enhetschefer.

Du kommer till viss del initialt att stötta upp i det brukarnära arbetet.

I din roll har du tät kontakt med våra medarbetare på enheterna samt att en del anhörigkontakt också ingår i uppdraget. Det krävs att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in.

Som person är du positiv, stabil och har båda fötterna på jorden. Du kan hantera att arbetet periodvis har ett högt tempo, du ser vad som behöver göras och har förmåga att arbeta strukturerat. Du är trygg i din roll och är duktig på att planera och samordna.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag. 

Förmåner

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från Vård-och omsorgsprogrammet, Barn- och Fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 • Erfarenhet av administrativt arbete

 • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift

 • Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta inom LSS.
 • Erfarenhet av HR-systemet Personec är en merit.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan:

https://polisen.se/Skane/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-06

Referensnummer

2020/208

Kontaktperson(er)

Martina Eriksson Westerlund, enhetschef, 046 - 359 62 64

Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskoordinator, 046-359 49 36

Facklig(a) företrädare

Kommunal exp, 046 - 359 67 33

Tillbaka till lista