Förskollärare till Hagen

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss

Hagens förskola ligger i Dalby. Förskolan består av cirka 100 barn i åldrarna 1-5 år och är en partnerförskola till Malmö universitet. Vi arbetar projektinriktat och erbjuder en utbildning som är lärorik, utvecklande och trygg för barnen. Vi har en härlig utemiljö och fina omgivningar som lockar till inspirerande och utforskande lek.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ansvaret att i samverkan med övrig pedagogisk personal se till att alla barn får en likvärdig utbildning och att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

I arbetsuppgifterna ingår att du ska planera, driva och dokumentera arbetet i enlighet med förskolans läroplan och barnkonventionen. I dina arbetsuppgifter ingår även att du tillsammans med kollegor ska följa upp och utvärdera verksamheten på förskolan. Vi säkerställer den pedagogiska verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete.

Vårt pedagogiska arbete grundar sig i ett kollegialt lärande mellan förskolans pedagoger och andra förskolor i olika konstellationer då vi har gemensamma APT och utvecklingsdagar.

Med utgångspunkt i läroplanen arbetar vi fördjupande med flera läroplansmål parallellt i vardagen. Vi har ett pågående arbete med vårt undervisningsuppdrag kopplat till BFL (Bedömning För Lärande) där litteratur och diskussioner utgör en levande del av verksamheten. Vi ser gärna att du är med och tillvaratar och vidareutvecklar detta med din, dina kollegors samt barnens kreativitet som drivkraft. Efter att ha arbetat teoretiskt och praktiskt med lärmiljö har vi en stimulerande och estetisk lärmiljö, som uppmuntrar till utforskande, lek och möten. Utöver detta arbetar vi även aktivt med mediepedagogik och språkutveckling där vi bland annat använder TAKK.

Du utgår från barnens behov och ger dem inflytande då du planerar och genomför undervisning i utbildningen. Du ansvarar även för att upprätthålla en god samverkan med vårdnadshavare, kollegor och andra verksamheter.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, som är väl förtrogen med skollag, förskolans läroplan och barnkonventionen samt som har lätt för att omsätta det i det dagliga arbetet.

Du är van vid att arbeta såväl självständigt och i grupp och har lätt för att skapa positiva relationer med dina kollegor, vårdnadshavare och uppdragsgivare. Som person är du utåtriktad, initiativrik och har en mycket god kommunikativ förmåga. Vi söker en kreativ, nyfiken pedagog med yrkesstolthet och arbetsglädje.

Du som söker vill arbeta utifrån Reggio-Emilias pedagogiska filosofi och med miljön som den tredje pedagogen. Du har stort engagemang för verktyg för undervisning såsom relationer, pedagogiska lärmiljöer och material. Du bidrar i våra diskussioner kring läroplan och forskning för att erbjuda en förskola på vetenskaplig grund.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-12

Referensnummer

2020/189

Kontaktperson(er)

Maggie Rask, 046-3597913

Facklig(a) företrädare

Linda Johansson, Lärarförbundet, 046-3593940

Tillbaka till lista