Simlärare till friluftsbaden i Lunds kommun

Högevall

Om oss
Badenheten driver friluftsbaden i Dalby, Södra Sandby, Genarp, Veberöd och Källby (Lund) som alla ligger i Lunds kommun.

Till sommarsimskolorna 2020 söker vi både utbildade och på väg att bli utbildade simlärare som brinner för människor och vattensäkerhet. Att arbeta som simlärare är roligt och samtidigt utvecklar och utmanar det ditt ledarskap.

Arbetsuppgifter
Som simlärare ansvarar du för sommarsimskolans olika simgrupper. Det innebär att lära barn från 6 år och uppåt vattenvana, bröst- och livräddningsryggsim utomhus på friluftsbaden. Simundervisning kombineras praktiskt i och vid vattnet och teoretiskt på land med bad-, båt- och miljövett. Det kommer att finnas stöd från andra simlärare som är placerade på de andra friluftsbaden och Högevall.

Vår sommarsimskola är uppdelad i fyra perioder (v.26-27, v.28-29, v.30-31, v.23-33), måndag till fredag under dagtid. Varje simgrupp består av två simlärare som ansvarar för max tolv barn i varje grupp. Medföljande vuxen till barnen ska finnas tillgängliga i närheten av bassängen.

Det finns även möjlighet att hjälpa skolorna med simundervisning innan och efter sommarlovet under v.22-24 och v.34-35. 

Vi söker dig som
Har fyllt 18 år och behärskar svenska flytande i tal och skrift samt engelska i tal och skrift.
Tjänsten kräver att du har ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister, arbete med barn och unga som ska vara arbetsgivaren tillhanda senast vid anställningens början.
Har simmat 1000 meter varav 200 meter ryggsim inom de senaste 12 månaderna och har genomfört godkänt prov för kunskapsbeviset Silverbojen inom de senaste 12 månaderna. (arbetstest kommer genomföras)

Specifika krav för utbildade simlärare:
Simlärarutbildad genom Svenska Livräddningssällskapet eller Svenska Simförbundet (Svensk simidrott).
Erfarenhet av simundervisning vid simskola

Specifika krav för simlärare som är på väg att utbildas:
Du ska ha genomfört minst 20 timmars praktik utförd i en simskola med handledning av en utbildad simlärare.

Meriterande för både utbildade och på väg att bli utbildade simlärare är att ha erfarenhet av simundervisning för barn eller vuxna. Du får gärna ha arbetat med barn inom annan verksamhet.

Även språkkunskaper utöver svenska och engelska ses som meriterande.
B-Körkort är inget krav men ses som en fördel.

Vi ser också du är ansvarstagande, tydlig och lekfull. Du har god kommunikationsförmåga då du har kontakt med både barn och vuxna i ditt arbete.

Antal tjänster

10

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning
Omfattning: Deltid
Lön: Enligt avtal
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-03-07

Referensnummer

2020/114

Kontaktperson(er)

Namn: Mia Fält
Telefon: 046-3593336

Tillbaka till lista