Hörselpedagog

Pedagogiska Resursenheten

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss
Tjänsten innebär att arbeta som hörselpedagog i Lunds pedagogiska resursenhet. Pedagogiska resursenheten är ett tvärprofessionellt team som arbetar förvaltningsövergripande utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Teamets uppdrag är att stödja förskolor och skolor med utgångspunkt i undervisning, lärmiljö, profession och organisation.

Arbetsuppgifter
Är du en person med kunskap och erfarenhet av att jobba med att förbättra förutsättningarna för lärande för elever med hörselnedsättning? Då är du välkommen till oss!

Vi söker en hörselpedagog till vårt tvärprofessionella team. Du kommer att ge hörselpedagogiskt stöd, vilket innebär information och utbildningsinsatser till skolledning, pedagoger, arbetslag och elever. Du lämnar rekommendationer och bidrar med strategier till skolor när det gäller tillgängliga lärmiljöer, genom exempelvis ljudförbättrande åtgärder och fysiska anpassningar av lokaler. Du kommer att ge stöd i användandet av hörselteknisk utrustning samt att utveckla och kvalitetssäkra den egna verksamheten.

Vi söker dig som
är legitimerad lärare och har specialpedagogisk påbyggnadsutbildning eller annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren, för tjänsten, bedömer som likvärdig. Vi ser att du har kunskap om hörselnedsättning och dess konsekvenser för elevers lärande.

Vi söker dig som kan jobba såväl självständigt, som i team. Du ska ta ansvar och känna att du har en viktig roll att fylla i teamarbetet.

Du har dokumenterad erfarenhet kring hörselkompetens och erfarenhet inom olika stadier av skolan. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av hörselteknisk utrustning och dess betydelse för elevernas lärande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Referensnummer

2020/102

Kontaktperson(er)

Namn: Åsa Jönewi
Telefon: 046-3592497

Facklig(a) företrädare

Namn: Anita Richmond
Telefon: 046-3599601

Tillbaka till lista