Familjebehandlare till FFT Teamet

Familjeresursen 1

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialförvaltningens Resursenhet Barn och Unga, söker en familjebehandlare till FFT teamet, då en av våra familjebehandlare går vidare till annan tjänst. Inom enheten arbetar totalt 35 medarbetare i sju team med ett antal beprövade metoder inom familjebehandling så som Familjebehandling med Marte Meo, FFT, Drog och Kriminalitet, DBT, MST, samordning, gruppverksamheter, vägledningssamtal samt förebyggande arbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som familjebehandlare med inriktning FFT (Funktionell Familje Terapi. Du kommer att tillhöra FFT teamet som förutom dig består av tre erfarna familjebehandlare, två är certifierad i FFT och en tredje är på god väg. Som familjebehandlare i FFT teamet utgår ditt arbete från FFT metoden. Du arbetar självständigt i dina ärenden och har ett gott samarbete med dina teamkollegor. Teamet har teammöten en gång per vecka samt extern handledning i FFT metoden.  

Vi söker dig som

Arbetsuppgifterna kräver att du är socionom eller har annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Vi kommer att lägga vikt vid att du innehar grundutbildning i FFT och ser gärna att du är certifierad i FFT. Steg-1 eller motsvarande utbildning i familjeterapi är också meriterande.

Vi tänker oss att du har stort engagemang och erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer. Det är viktigt att du har några års erfarenhet av familjebehandling. Du trivs att arbeta i en metod och känner stort engagemang att utveckla ditt arbete för att matcha klienternas behov på bästa sätt.

Du är duktig på, att inom givna ramar, använda dina egna resurser för bästa resultat. Du är öppen för förändring samt villig att möta andras infallsvinklar med nyfikenhet och respekt. Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast, enligt överrenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-02-21

Referensnummer

2020/84

Kontaktperson(er)

Namn: Camilla Nilsson
Telefon: 046-359 91 24

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Nilsson, Vision
Telefon: 046-359 51 30

Tillbaka till lista