Skoladministratör till Katedralskolan

Katedralskolan ADMIN

Om oss

Katedralskolan är Nordens äldsta gymnasieskola, grundad redan 1085. Vi har drygt 1500 elever och 160 anställda. Våra elever erbjuds högkvalitativ utbildning på sex olika program, alla högskoleförberedande. Som skoladministratör kommer du att ingå i en arbetsgrupp som består av totalt fyra administratörer och en administrativ chef. Katedralskolan ligger i centrala Lund och nås lätt med allmänna kommunikationer.

Arbetsuppgifter

Vi söker en skicklig administratör till Katedralskolan. Rollen är en nyckelfunktion med varierade arbetsuppgifter. Genom din placering i vår reception finns du i själva centret av vår skola. 

Arbetet innebär:

  • Service till elever, anställda, vårdnadshavare och andra intressenter via telefon, webb och personliga möten i vår reception.
  • Information och kommunikation genom olika digitala kanaler som lärplattform, hemsida, Facebook och Gsuite.
  • Marknadsföringsinsatser i samarbete med andra på skolan vid t.ex. Öppet hus, gymnasiemässan, gästföreläsningar m.m.
  • Service och support till vår IB-koordinator i form av antagningsarbete, programadministration, kommunikation och uppdatering av våra engelska digitala system t.ex. Manage Bac.
  • Arbete med diarium och arkiv utifrån gällande lagstiftning.
  • Diverse andra uppgifter för att vår verksamhet ska fungera t.ex. ta emot tillfälliga besökare eller borttappade föremål; hantering av busskort, sjukanmälan och lokalbokning; försäljning av profilprodukter och lunchkuponger till personal m.m.
  • Betydande arbete med utskick t.ex. inför höstterminsstarten och i samband med marknadsföringsinsatser.
  • Viss ekonomi- och/eller personaladministration kan förekomma.

Vi söker dig som
Den administratör vi söker har lätt för att samarbeta och få kontakt med såväl ungdomar som vuxna. I ditt arbete möter du dagligen elever, vårdnadshavare, lärare, skolledare och övriga yrkesgrupper inom skolan. Därför söker vi dig som har god social kompetens och ett professionellt sätt. Det är viktigt att du kan samverka med olika personalgrupper för att ge bästa möjliga service. Du ska även ha god stilistisk förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Flexibilitet och initiativförmåga är två viktiga egenskaper i din roll. Du är skicklig på att strukturera och planera ditt arbete, och du är lyhörd för verksamhetens behov. När du ser förbättringsområden har du möjlighet att bidra med egna lösningar. Vi ser det som en merit att du har erfarenhet av administrativt arbete inom skola eller kommun.

Eftersom vi har ett internationellt gymnasieprogram på vår skola måste du känna dig trygg i, och ha erfarenhet av, att kommunicera på engelska. Internationella studier eller tjänstgöring och ytterligare språkkunskaper är därför också meriterande. Du är även en van datoranvändare då arbetet kräver god digital kompetens och att du har förmåga att ta dig an nya digitala system.

Du har lägst gymnasieutbildning och gedigen praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Då urval och intervjuer sker löpande, ser vi gärna att du inte dröjer med att skicka in din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Referensnummer

2020/77

Kontaktperson(er)

Namn: Åsa Björkman
Telefon: 046-359 76 40

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare nås via Lunds kommuns växel
Telefon: 046-359 50 00

Tillbaka till lista