Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen kommer from 1 januari 2019 gå in i en ny organisation där HR- och kommunikationsavdelningen har en utvecklande, lärande och spännande resa framför sig. Nu ges du möjlighet att få vara med och bidra på denna resa där målet är skapa attraktiva arbetsplatser som levererar likvärdig utbildning och undervisning med jämn och hög kvalité för våra barn och elever. Då vi har skapat nya spännande tjänster så söker vi fler medarbetare till vårt team både i det operativa och strategiska arbetet.

Chef för vikarieproffsen

Arbetsuppgifter

HR- och kommunikationsavdelningens uppdrag är att med god kvalitet och professionellt bemötande driva och vidareutveckla frågorna inom HR och kommunikation i förvaltningen. En viktig del i vårt uppdrag är att stärka Lunds kommuns ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl nuvarande som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande och hållbar arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Detta för att våra medarbetare är viktiga för att våra barn och elever ska ges de bästa förutsättningarna samt en hög och jämn kvalité på utbildningen. Avdelningen har också en viktig roll att stärka Ett Lund och vi har inom fler områden samverkan med andra förvaltningar och kommunkontoret.

Avdelningen kommer påbörja en resa där målet är att möta organisationens och chefernas utmaningar samt att förändra arbetsmetodiken från reaktivt stöd och service till proaktiv utveckling och stöd som präglas av hög kvalité.

Nu undrar vi om du vill vara med på den fortsatta resan tillsammans med ett härligt team?

Vikarieproffsen är en verksamhet i Lunds kommun som förser förskolorna i med vikarier. Avsikten är att avlasta förskolorna vid de kortare vikariaten och ge utrymme till förskolorna att själva rekrytera till de längre vikariaten. I tjänsten som chef kommer du att ansvara för sju stycken tillsvidareanställda medarbetare inom förskoleverksamheten som går in och täcker upp vid behov samt en bemanningsadministratör. Vi söker dig som vill leda en verksamhet som är av största vikt för att Lunds kommun ska kunna bjuda våra kommunmedborgare en högkvalitativ förskola och skola. En effektiv och väl fungerande bemanning är en förutsättning för god kvalité i verksamheten.

Ditt uppdrag innebär både att styra och att leda med ett positivt, engagerande och utvecklingsinriktat ledarskap samt att i nära samarbete med förvaltningens chefer, utveckla och erbjuda tjänster som underlättar rektors vardag. Du kommer få möjlighet att påverka processen och upplägget då det ska ske en stor förändring i processen med bla digitalisering och rutiner. Du kommer även i uppdraget arbeta aktivt med arbetsgivarvarumärket och utveckla arbetet med employer branding. I rollen ingår också att utveckla arbetet med VFU:n inom förvaltningen. Du kommer ha ett nära samarbete med lärosäten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med inriktning inom PA eller inom förskola och skola. Du har arbetat minst 5 år i liknande uppdrag samt har en god kunskap om hur bemanning och hur skola och förskola fungerar. Att leda arbetet innebär höga krav på serviceanda och positivt kundbemötande så därför är du en person som drivs av att ge mycket god service och förstår värdet av detta. Det är meriterande om du har utbildning i samt erfarenhet av arbete med IT-verktyget Time Care samt Winlas. Du behöver också kunskap om arbetsrätt och kollektivavtal som reglerar förskola och skola.

Du har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv, är strukturerad, ansvarstagande och klarar av att hantera snabba omväxlande situationer. Din kommunikativa förmåga är god och du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift. Arbetet kräver att du kan prioritera och hantera många arbetsuppgifter parallellt samtidigt som deadlines är en viktig del av vår vardag.

Vi behöver dig som vill arbeta utifrån vår vision och verksamhetsidé, alltid med engagemang för medborgarens situation, och som har modet att prova nya sätt och ser lösningar istället för problem. Vi söker dig som har integritet, vill vara delaktig i verksamhetens utveckling och är en god kollega. Vi gillar kreativitet och nytänkande, engagemang och utmaningar

Du är ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Referensnummer

354/2018
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotte Svensson
Title: HR chef
Telefon: 046-359 61 49

Namn: Camilla Stellgren
Title: HR-konsult
Telefon: 046-359 35 55

Skolkontoret, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista