Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Digitaliseringsstrateg, som vill skapa en smartare offentlig sektor

Arbetsuppgifter

Brinner du för digitalisering och vill göra livet enklare för människor med hjälp av digitala lösningar? Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att göra skillnad för medborgare och anställda. Rollen har dessutom placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station.

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 10 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.
IT-avdelningen viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ger spännande digitala utmaningar. Vi bedriver strategiskt utvecklingsarbete inom alla verksamhetsområden och ansvarar för att driva arbetet med den digitala roadmapen för hela kommunen. Avdelningen ansvarar även för service och support, drift och utveckling av verksamhetssystem och kommunens IT-infrastruktur.

På IT-avdelningen arbetar idag cirka 55 medarbetare. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

I rollen som digitaliseringsstrateg ingår att vara en sammanhållande och drivande länk när det gäller kommunens digitalisering. Du arbetar både strategiskt och praktiskt med våra processer och verksamheter. Du jobbar tillsammans med Service designers och utvecklare, och får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Arbetet är utåtriktat och bedrivs till största del tillsammans med förvaltningarna. En stor och viktig del är samverkan och du kommer att arbeta nära kollegor och ha breda kontaktytor både inom och utanför förvaltningen. Vidare kommer du att arbeta med omvärldsbevakning och i nära dialog med ledningsgrupper och verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå, fördjupade IT-kunskaper samt erfarenheter av arbete med verksamhetsutveckling och IT-lösningar. Du bör ha en mycket god systemförståelse och erfarenhet av att förvalta och utveckla system. Du har gärna erfarenhet av workshopledning, kravarbete, projekt- och processledning, samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt.

Du tänker strategiskt och tar hänsyn till det större perspektivet. Du ser på sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till det men förstår också vikten av ekonomisk medvetenhet och de snabbare förflyttningar som krävs i den operativa vardagen. Som person ser vi att du är ansvarstagande, lösningsorienterad och trivs med att självständigt driva arbetet framåt samtidigt som du har lätt för att skapa ett gott samarbete och vara lyhörd. Vi behöver dig med ett professionellt förhållningssätt som, tillsammans med oss, vill driva, utveckla och förbättra Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-25

Referensnummer

KK 2019/29
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Kristoffer Lindblad, IT-strateg
Telefon: 046-359 50 06

Facklig(a) företrädare

Namn: Cecilia Åkesson, Vision
Telefon: 046-35 70 39

IT-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista