Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Uggleskolan, som är en f-6 skola, ligger i bostadsområdet Fågelsång, i den del av Södra Sandby som är beläget närmast Lund, varifrån man lätt kan ta sig med cykel, buss eller bil. Uggleskolan arbetar aktivt för en bättre miljö och hälsa, bland annat genom ”Skola för hållbar utveckling” och certifieringen ”Utmärkt hälsofrämjande arbetsplats”. Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag och vår hälsogrupp arrangerar regelbundet aktiviteter för all personal.
Vårt viktigaste gemensamma mål på Uggleskolan är elevernas kunskapsutveckling, från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. Som fritidspedagog följer du en årskurs både under skoldag och fritidstid. Det bidrar till att eleverna får goda förutsättningar att känna sig trygga och kan lita till sin egen förmåga och potential. För att uppnå våra mål lägger vi stor vikt vid kontinuerligt internt kvalitétsarbete, där lärande bedömning, goda lärmiljöer och elevernas kunskapsutveckling är i fokus. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Frititdspedagog / Grundlärare med inriktning mot fritidshem

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog har du en viktig roll för Uggleskolans elevers lärande och kunskapsutveckling. Du kommer tillsammans med övrig pedagogisk personal planera och bedriva pedagogiskt arbete i skola och på fritidshem. Fritidshemmen i Södra Sandby har ett nätverk med en del gemensamma aktiviteter för eleverna samt kompetens-och verksamhetsutveckling för pedagogerna. Vi arbetar systematiskt med att utveckla kvalitetsarbetet inom fritidshemmet och är delaktiga i ett nätverk med flera skånska kommuner. Du förväntas delta i det systematiska arbetet som styrs av skollag och läroplaner.

Kvalifikationer

Vi vill att du har examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem och att du sätter elevernas kunskapsutveckling i fokus och lägger vikt vid deras lärande under hela dagen. Meriterande är: Erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, kompetens inom värdegrundsarbete med att motverka kränkande behandling samt kompetens inom arbete med hållbar utveckling.
På Uggleskolan förväntar vi oss ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya ideér. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-12-02

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-30

Referensnummer

BSF 375/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Lovisa Fagerström
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-359 76 41

Facklig(a) företrädare

Namn: Åsa Langréus
Title: Lärarförbundet
Telefon: 0463596652

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista