Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vilka är vi?
I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för 121 000 invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Som stödassistent blir du en del av vård- och omsorgsförvaltningen hos Lunds kommun där drygt 2900 medarbetare arbetar. Vi ansvarar bland annat för äldreboenden, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.

Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet

Vi söker en ledsagare/avlösare till yngre kvinna i Veberöd

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande extrajobb?

Just nu söker vi en engagerad och ansvarsfull ledsagare/avlösare till en yngre kvinna i Veberöd.
Vi söker dig som är kreativ, har god initiativförmåga och lyhörd. Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor och är glad och positiv.

Kvinnan som vi söker en ledsagare/avlösare till är aktiv, kreativ och tycker om att göra olika aktiviteter. Aktiviteter som till exempel pyssla, måla och baka. Åka buss till Lund för att till exempel gå på bio, gå i stan och ta en fika eller för att göra andra stimulerande aktiviteter.
Kvinnan tycker mycket om djur och hund finns i familjen.

Uppdraget gäller 33 timmar per månad. Huvudsaklig arbetstid är förlagd till helg. Arbetspass i veckan kan även förekomma enligt överenskommelse.

Ledsagning (timanställning)
Ditt uppdrag som ledsagare är att stötta den du jobbar med till att delta i samhällslivet och bryta isolering som en funktionsnedsättning kan leda till. Du kan exempelvis stötta personen i att ta sig till och från vänner eller aktiviteter.

Avlösning (timanställning)
Du som avlösare kommer hem till familjen och tar tillfälligt hand om den enskilde för att på så sätt avlasta de anhöriga. Insatsen utförs framförallt i brukarens hem eller i dess närhet

Kvalifikationer

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom autismspektrum

Ingen erfarenhet krävs.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan:
https://polisen.se/Skane/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-31

Referensnummer

VoO 264/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Hilkka Haapaniemi
Title: Handläggare/utredare
Telefon: 046-359 54 53

Namn: Anna Andersson
Title: Handläggare/utredare
Telefon: 046-359 65 13

Namn: Philip Åkervall
Title: Handläggare/utredare
Telefon: 046 - 359 69 32

LSS-Ledsagare/avlösare, SOA,Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista