Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 2 900 medarbetare. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för särskilda boenden för äldre, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.

Nu söker vi dig som vill leda legitimerad hälso- och sjukvårdskompetens inom vård och omsorg i en helt ny organisation. Du kommer få leda och utveckla en av fem nya teambaserade enheter med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Dina medarbetare kommer inom sitt dagliga arbete möta patienter inom hemvården. En samlad kraft för en starkare hälso- och sjukvård.

Enhetschef till ny hälso- och sjukvårdsorganisation

Arbetsuppgifter

Har du chefserfarenhet? Drivs du av att jobba i en roll med både operativ ledning och strategisk utveckling? Då kan du vara den vi söker!

Som enhetschef för en av fem enheter i vår nya hälso- och sjukvårdsorganisation leder du sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i multiprofessionella team. En viktig del av ditt uppdrag är att inspirera och stärka medarbetare i det dagliga arbetet. Du är kommunikativ, bjuder in till dialog och skapar förutsättningar för delaktighet för både medarbetare, brukare och anhöriga.

I ditt uppdrag ingår att säkerställa att verksamheten följer de lagar, avtal, styr- och måldokument som gäller. Du har budgetansvar där god resursanvändning av ekonomiska medel är en självklarhet. Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen. Du deltar aktivt i nära samverkan med andra chefer och bidrar till kvalitet och förbättrad effektivitet i verksamheten på kort och lång sikt.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer arbetar du aktivt med att skapa förutsättningar för verksamheten och kommunens utveckling, i synnerhet med den digitala utvecklingens möjligheter.

Kvalifikationer

Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot hälsa och sjukvård eller social sektor. Det är meriterande om du även har inriktning mot ledarskap.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av att arbeta som chef. Vi ser gärna att du har varit chef i minst tre år och har erfarenhet av arbete inom hälsa och sjukvård eller social sektor. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som person drivs du av och är uthållig i utvecklings- och förändringsarbete samtidigt som du inspireras av det dagliga arbetet. Du är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra. I din roll som chef utstrålar du tillit, vilket är grunden för ditt goda ledarskap.

Eftersom uppdraget i stor utsträckning handlar om att utveckla vår nya hälso- och sjukvårdsorganisation ser vi gärna att du är nyfiken på digital utveckling, digitalisering som verktyg för en god arbetsmiljö och det digitala ledarskapet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-18

Referensnummer

VoO 13/2019
Arbetsgivaren avser att genomföra intervjuer den 24/1. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Kontaktuppgifter till fackliga organisationer: Sarah Bergkvist, Sveriges arbetsterapeuter, 046-3596563. Lars Öst, Vision, 046-3595577. Elin Midgren, Fysioterapeuterna, 046-3594937. Gregorio Macario, SSR, 046-3594390. Vårdförbundet nås via växeln, 0771-420420.

Kontaktperson(er)

Namn: Niclas Snygg
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-359 82 73

Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista