Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Handledare psykiskt funktionshindrade/Häradsvägen

Arbetsuppgifter

Den målgrupp boendet vänder sig till är brukare i varierande ålder med funktionsnedsättning på grund av långvarig psykisk sjukdom.
Boendet har 14 lägenheter fördelade på två våningar. Här arbetar 9 handledare dagtid och 4 handledare nattetid. Vi söker medarbetare med tjänstgöring dag enligt schema. Handledarna skall på ett respektfullt och aktivt återhämtningsinriktat förhållningssätt stödja brukaren i sin dagliga livsföring och medverka i de individuellt upprättade genomförandeplanerna. Vidare ansvarar och medverkar personalen för att olika typer av aktiviteter planeras och genomförs. Även praktiska göromål såsom städning, följa brukaren till vårdinrättningar och i övrigt stödja brukaren i hens funktionsnedsättning samt att verka för att den gemensamma trivseln på boendet upprätthålls. Som handledare bör man ha följande egenskaper: social kompetens, etiskt förhållningssätt, förmåga att ta egna initiativ, god planeringsförmåga, ha lätt för att skapa kontakt med de boende, vara beredd att arbeta med ett återhämtningsinriktat förhållningssätt och ha kännedom om gällande lagar inom arbetsområdet

Kvalifikationer

KY/YH-utbildning med inriktning socialpsykiatri eller kompetens och utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Även undersköterskor med psykiatriinriktning/specialistutbildning undersköterska YH är välkomna att söka. Erfarenhet från arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning är meriterande. Du som söker tjänsten ska vara driven och vara beredd på att ta ett stort ansvar samtidigt som du har lätt för att samarbeta med kollegorna för att driva verksamheten framåt. Du ska även ha datorvana då vi dokumenterar i ProCapita. Vi eftersträvar en jämn köns- och åldersfördelning i arbetsgruppen. Körkort är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-07

Referensnummer

SOC 19-03
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Erik Claar
Title: Föreståndare
Telefon: 046-359 79 74

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel

Gruppboende, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista