Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

MST Terapeut

Arbetsuppgifter

Öppenvården - Resursenhet Barn och Unga erbjuder ett brett utbud av behandlingsmodeller varav MST är ett av 7 team.

MST är en evidensbaserad behandlingsmodell som vänder sig till familjer med ungdomar som har utagerade eller självdestruktivt beteende såsom missbruk, kriminaliltet, aggressivitet och/eller allvarliga skolproblem och som riskerar att placeras utanför hemmet. Det är en strukturerad och intensiv behandlingsmetod för familje- och nätverksbaserat arbete som sker på hemmaplan och i de miljöer ungdomen vistas.

Vårt MST-team som består av en teamledare och tre MST-terapeuter har funnits i 5 år och nu söker vi en ny kollega som har stort engagemang för Lunds unga och vill vara med och driva förändringsarbete i familjer.

Arbetet är fritt, flexibelt och dynamiskt. Med vårdnadshavarna som huvudsakliga samarbetspartners arbetar du för att skapa en förändring i ungdomarnas viktigaste sammanhang. Behandlingsarbetet sker till största delen hemma hos familjer och på tider som passar familjen.

MST arbetar för att ungdomen ska minska sitt riskfylllda beteende och bo kvar i sin naturliga miljö. Utöver familjen är skola, fritidsverksamhet och polis viktiga samverkanspartners. Du planerar och utför arbetet till stor del självständigt men du kan alltid få stöd av din teamledare.

Teamet har beredskap för de familjer vi arbetar med. Det innebär att du som MST terapeut också är med och delar ansvaret för teamets beredskapstelefon.

Vi erbjuder dig:
- Utvecklingsmöjligheter i form av bland annat grundutbildning - 5 dagars utbildning i MST.
- Veckovis handledning och konsultation samt fortlöpande vidareutbildning i MST
- Stora möjligheter att påverka och utforma hur du arbetar
- God arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter

För mer info om MST-metoden besök: http://www.mst-sverige.se/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området. Det är av stor vikt att du har arbetat med socialt arbete och att du har erfarenhet av systemiskt familjebehandlingsarbete. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning då utbildning och viss del av den veckovisa konsultationen sker på engelska.

Du trivs med att arbeta självständigt med tillhörighet i en strukturerad och styrd metod. Du har en god analytisk förmåga och arbetar målinriktat med stort engagemang. Du tycker om att vara en del av ett team och ser transparens och konstruktiv feedback som självklara delar i den kliniska utvecklingen för dig som terapeut.

I övrig är du en flexibel person med god samarbetsförmåga som på ett strukturerat och självständigt sätt kan arbeta med familjer och deras nätverk. Du har lätt för att skapa och bevara goda relationer. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämpighet.

B-körkort är ett krav.

Tidigare erfarenhet av MST är meriterande.

Vid en eventuell anställning vill vi ha in ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens Misstanke och Belastningsregister, 2007:171.

Tillsvidareanställning. Tillträde snarast

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-15

Referensnummer

SOC 19-47
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Camilla Nilsson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 91 24

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Title: expedition
Telefon: 046-359 59 56

Familjeresurs, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista