Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 2 900 medarbetare. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Nu söker vi tre biståndshandläggare till Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Myndighetsfunktionen ansvarar för att utreda och besluta om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndighetsfunktionen består av ett sextiotal medarbetare som sitter i trivsamma lokaler vid Lunds centralstation. Som anställd hos oss erbjuds du en trevlig arbetsplats med stort hälsofokus samt tillgång till förmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och förmånliga villkor när det kommer till semester och föräldraledighet. Läs mer om våra förmåner på www.lund.se/formaner

Biståndshandläggare

Arbetsuppgifter

Är du utbildad socionom, tycker om att arbeta med människor och har ansvarskänsla? Då kanske du är den vi söker!

Som biståndshandläggare hos oss arbetar du med att säkerställa rättssäkerheten och delaktigheten enligt utredningsmetoden IBIC (Individens behov i centrum). Du ansvarar för att utreda och bedöma behov samt besluta och följa upp insatser enligt Socialtjänstlagen. Ditt uppdrag innefattar också uppföljning av och kvalitetssäkring i det enskilda ärendet och ansvar för uppsökande verksamhet för målgruppen.

I din roll som biståndshandläggare ägnar du mycket tid åt samarbete och samordning. Du medverkar i metodutveckling, utveckling av rutiner och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du arbetar i ett högt tempo och träffar nya brukare varje dag, något vi tror att du trivs med. För dig är det viktigt att skapa en hög kvalitet med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat.

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling. För att du ska känna dig trygg i rollen som biståndshandläggare hos oss får du givetvis tillgång till en mentor som stöd i ditt nya arbete.

Kvalifikationer

Du har socionom- eller social omsorgsexamen enligt tidigare gällande studieordning med goda kunskaper i tillämpning av gällande lagstiftning samt erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen.

Som person är du social, har lätt för att samarbeta med andra och skapa goda arbetsrelationer. Du har empatisk förmåga och är lyhörd i kontakten med sökande. Det är viktigt att du arbetar med individens behov i centrum.

Vi förväntar oss att du har god organisationsförmåga, kunskaper i administration och dokumentation. Du tar dig an uppgifter på ett initiativrikt och självgående sätt samt har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Vi använder oss av dokumentationssystemen ProCapita och LifeCare och ser gärna att du har erfarenhet av dessa system.

B-körkort krävs.

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-12

Referensnummer

VoO 239/2019
I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Madeleine Flyghagen Lloyd
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 83 26

Namn: Anna Larsson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 97 14

Facklig(a) företrädare

Namn: Gregorio Macario
Title: SSR
Telefon: 046-359 81 78
Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77

MYNDIGHETSFUNKTIONEN, VOO

Tillbaka till lista