Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Skolbibliotekarie åk 7-9 till Fäladsgården

Arbetsuppgifter

På Norra Fäladen har vi länge haft ett mycket välfungerande och nationellt uppmärksammat samarbete, både mellan skolbiblioteken och mellan folk- och skolbibliotek.

Skolbibliotekarier på Norra Fäladen har i många år haft ett gemensamt pedagogiskt tänk från F-9 som är sammankopplat med folkbiblioteksfilialen, just för att eleverna här på området är allas vår angelägenhet. Vi har tagit fram gemensamma måldokument och ett gemensamt centralt innehåll i form av skolbibliotekens handlingsplan F-9.

Som högstadie- och ungdomsbibliotekarie har du en stor betydelse för våra äldre elever, vilka ofta vänder sig till bibliotekarien för hjälp i olika sammanhang, även utanför skolarbetet. Även folkbibliotekets samarbete med St. Hansgårdens fritidsgård har varit mycket viktigt för Norra Fäladens unga.

Du är biblioteksansvarig och ansvarar för inköp av medier till biblioteket och är behjälplig för elever i behov av kompensatoriska lösningar.

Du driver vårt biblioteksråd, där du och en grupp elever (ca 10st) träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur, men också för att ta in önskemål från eleverna.

Du kommer att ingå ett skolbibliotekarieteam i upptagningsområdet/kommunen som träffas regelbundet och som samarbetar i olika projekt.

Att arbeta som skolbibliotekarie i Lunds kommun innebär ett roligt och intressant arbete där du har stor möjlighet att påverka dina uppgifter och utformningen av verksamheten.

Anställningens omfattning är 40-50 % (tillsvidareanställning).

Kvalifikationer

Vi söker en bibliotekarie med skolerfarenhet. Det är viktigt att du vill jobba mot lärarna och våra elever. Det är så vi byggt vår verksamhet. Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetskap är ett krav.

I ditt arbete har du tydligt elevfokus, ser den kompetenta eleven, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Med din drivkraft och ditt engagemang inspirerar du våra elever. Du behöver kunna och vilja driva projekt och arbeta utanför skolbiblioteket hela skolan (och ibland hela kommunen) är din arbetsplats.

I ditt arbete är du positiv och engagerad, har god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm med att kommunicera både i tal och skrift.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Referensnummer

BSF 324/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Carina Hinn
Title: Biträdande Rektor
Telefon: 046-359 76 44

Namn: Anna Öjehagen
Title: rektor
Telefon: 046-3597405

Facklig(a) företrädare

Namn: Viktor Forss
Title: Ordförande DIK Lund
Namn: Catrin Ringberg
Title: DIK

Fäladsgården 6-9, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista