Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Österskolan är en F-3 skola belägen i S Sandby, stax öster om Lund. Skolan har ca 100 elever. Den ligger i ett område nära naturen vilket ger goda möjligheter att arbeta med utepedagogik både i skol- och fritidsverksamhet. Lokalerna är fina, relativt nyrenoverade/nybyggda (2015) och väl anpassade till vår verksamhet. Samma lokaler används för skolverksamhet och fritidshem.
Vi strävar efter att barnen ska känna sig trygga med all personal och alla elever. Här finns ett gott samarbete och personal som arbetar i bägge verksamheterna skapar en helhet och gör att vi alla drar åt samma håll. Alla elever är allas elever.

Tematiskt arbete genomsyrar en hel del av vår undervisning och verksamhet. Vi integrerar framförallt ämnena NO, SO, svenska, bild och musik i våra teman. Vi strävar efter att hela tiden sätta elevens grepp om sitt eget lärande i centrum, genom tydliga mål, återkoppling och utvärdering med eleverna. Skolan är Grön Flagg-certifierad.

Fritidspedagog/ Grundlärare med inriktning mot fritidshem

Arbetsuppgifter

Skolans pedagoger tar tillsammans ansvar för elevernas samlade skoldag. Som fritidspedagog följer du ofta en årskurs både under skoldag och fritidstid. Det bidrar till att eleverna får goda förutsättningar att känna sig trygga och kan lita till sin egen förmåga och potential. Vårt fritidshem erbjuder eleverna en meningsfull fritid genom att ta utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi utmanar också eleverna genom att visa på och inspirera till nya upptäckter.

Som fritidspedagog har du en viktig roll för Österskolans elevers lärande och sociala utveckling. Du kommer tillsammans med övrig pedagogisk personal planera och bedriva pedagogiskt arbete i skola och på fritidshem. Fritidshemmen i Södra Sandby har ett nätverk med en del gemensamma aktiviteter för eleverna samt kompetens-och verksamhetsutveckling för pedagogerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som fritidspedagog eller grundlärare med inriktning mot fritidshem. Du som söker sätter elevernas lärande och sociala utveckling i fokus och lägger vikt vid detta under hela dagen.

Erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ser vi som meriterande. Att ha kompetens inom värdegrundsarbete med att motverka kränkande behandling samt kompetens inom arbete med hållbar utveckling ser vi även som meriterande.

På Österskolan förväntar vi oss ett positivt förhållningssätt och intresse för utveckling och nya idéer.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-23

Referensnummer

BSF 254/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Lovisa Fagerström
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-359 65 98

Facklig(a) företrädare

Namn: Maria Afzélius
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 77 48

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista