Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vilka är vi?
I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för 121 000 invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Som stödassistent blir du en del av vård- och omsorgsförvaltningen hos Lunds kommun där drygt 2900 medarbetare arbetar. Vi ansvarar bland annat för äldreboenden, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.

Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

Stödassistent till korttidstillsyn och korttidsvistelse inom LSS

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny medarbetare till en av våra mindre enheter inom korttidstillsyn/korttidsvistelse LSS. Enheten riktar sig till barn och unga med funktionsvariationer och autismspektrum.
Du kommer att få arbeta i ett roligt gäng på en enhet med många utmaningar där vi har stort fokus på det pedagogiska arbetet.

I ditt arbete förväntas du att:
• Planera vardagen för våra brukare
• Upprätta och utforma genomförandeplaner
• Dokumentera
• Göra regelbundna utvärderingar
• Medverka till att verksamheten håller en god kvalitet

Du kommer att tillsammans med dina kollegor ansvara för att stötta våra brukare i vardagen, så att de kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Därför krävs det att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Enheten erbjuder både korttidstillsyn och korttidsvistelse vilket innebär att vi har öppet alla dagar i veckan.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik, därför förväntas du självständigt, och hänga med i vårt förändrings- och utvecklingsarbete. Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Förmåner:
Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Kvalifikationer

• Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, eller påbörjad eftergymnasial utbildning med inriktning inom området.

• Erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.

• Det är en merit om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik/ TEACCH/TAKK


Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-18

Referensnummer

VoO 277/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sofia Fantini
Title: Enhetschef
Telefon: 046 - 359 60 67

Namn: Cecilia Segersteen
Title: Rekryteringskoordinator
Telefon: 046 – 359 49 36

Facklig(a) företrädare

Namn: Kommunals expedition
Telefon: 046 - 359 67 33

Gråsparvsvägen 5a, SOA, Vård-och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista