Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Är du legitimerad lärare? Brinner du för att arbeta med elever med olika behov? Trivs du med att samarbeta med olika aktörer för att göra det bästa för respektive elev? Är skola och lärande den röda tråden i ditt arbete? Då ska du läsa vidare.

Vid Barn och ungdomspsykiatrin och Barnsjukhuset i Lund finns sjukhusskolorna. Sjukhusskolorna är till för elever som vårdas på sjukhus eller motsvarande institution, och som har behov av undervisning som de annars skulle ha fått i sin ordinarie skola. Verksamheten riktar sig till elever från år ett i grundskolan till och med gymnasiet i alla skolformerna (grundskola, grundsärskola, sameskola, specialskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola).

Lärare åk. 4-9, Sjukhusskolorna

Arbetsuppgifter

Undervisningen sker utifrån elevens behov och i samarbete med ordinarie skola och deras planering för eleven. Undervisning sker i alla skolformerna och i alla ämnen från åk 1 till gymnasiet.

Du samarbetar med andra pedagoger på skolorna och tillsammans bildar ni ett arbetslag på sjukhusskolorna i Lund. Tätt samarbete sker även med sjukvårdspersonal, ordinarie skola, vårdnadshavare och ev andra myndigheter så som exempelvis socialtjänsten. Undervisningen kräver kreativitet, flexibilitet och att tänka utanför boxen.

En av tjänsterna är på 100 % och en av tjänsterna är på 50-100%. En av tjänsterna kommer att delas mellan sjukhusskolorna på 50% vardera. Fördelningen av tjänsten kan komma att varieras beroende av behov och elevunderlag.

Kvalifikationer

Vi vill att du är legitimerad lärare åk 4-gymnasiet. Vi ser gärna att du har en bred behörighet och att du är beredd på och känner dig trygg i att undervisa i samtliga ämnen inom alla skolformerna. Det är meriterande om du har specialpedagogisk kompetens och/eller har kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov.

Samarbete i och utanför arbetslaget är en självklarhet och som person är du flexibel och kan interagera med många olika aktörer. Du ser helheten och att behov kan förändras över tid. Du tycker om att vara i en föränderlig verksamhet och klarar av att befinna dig på olika arbetsplatser. Intresse och kunskap av att arbeta med alternativa lärverktyg och digitalisering krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-28

Referensnummer

BSF 307/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Susanne Strand
Title: Rektor
Telefon: 046-3596028

Namn: Terese Seger
Title: Rektor
Telefon: 046-3597045

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista