Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

I Södra Sandby finns en vackert belägen grundsärskola som för närvarande enbart har elever som läser efter ämnesområden.
Skolan startade i Södra Sandby förra läsåret efter att ha funnits i Lund i många år.

Fåglasång grundsärskola tar emot elever från årskurs 1-9. Just nu läser alla elever ämnesområden. Skolan ligger på cykelavstånd från Lund via Hardebergaspåret. Buss stannar utanför och går många gånger i timmen.

Vill du vara med och fortsätta bygga upp och utveckla vår enhet med en pedagogisk verksamhet som ger våra elever en möjlighet att växa i sig själva och som stärker dem i utmanande uppgifter i vardagen?
Ser du samarbete och flexibilitet som självklara delar av ett kollegialt arbete? Är du intresserad av att pedagogiskt utveckla metoder som gagnar elevers lärande med andra?
Vill du medvetet arbeta på ett språkutvecklande och formativt sätt?
Om du svarar ja på ovanstående frågor, ska du absolut läsa vidare!

Speciallärare/lärare/förskolelärare

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med att fortsätta bygga upp samt utveckla vår skolverksamhet. Du kommer tillsammans med dina kollegor att planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån grundsärskolans styrdokument. Det formativa förhållningssättet och reflektion kring lärande är en självklarthet för dig och du delar gärna med dig till andra i det kollegiala lärandet, vilket är en viktig del av det systematiska kvalitetsarbetet.

Du undervisar och har det pedagogiska ansvaret för en grupp elever inom skolan samt ansvarar för utvecklingssamtal, IUP och pedagogiska planeringar för dina elever. I arbetslaget finns det elevassistenter, som du handleder i det dagliga pedagogiska arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/lärare eller förskolelärare, gärna vidareutbildad till speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Har du goda kunskaper i engelska i din behörighet är det meriterande.

Vi vill att du har kunskap och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning. Vi vill också att du har kunskap om/eller erfarenhet av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), gärna riktad mot TAKK. Lunds skolor arbetar medvetet med Bedömning för lärande och vi vill gärna att du känner dig hemma i de olika diskussioner som finns inom ramen för BFL.

Är du intresserad av att arbeta med musik, bild eller idrott är det meriterande.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, stort tålamod, flexibilitet, intresse för skolutveckling och goda IT-kunskaper. Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära.

Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med vår elevgrupp.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-11-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-30

Referensnummer

BSF 339/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Astrid Strand
Title: Rektor
Telefon: 046-359 91 51

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningsområde 7

Tillbaka till lista