Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Välkommen till förskolan Tirfing, en populär förskola bland föräldrar och barn som ligger i Östra Lund. Förskolan har tre avdelningar där vi är uppdelade med 15 barn i varje grupp. På en av dessa avdelningar har vi våra 1-3 åringar och på två av våra avdelningar går våra 3-5 åringar. Mellan avdelningarna sker ett nära samarbete och vissa av rummen delas så att alla avdelningar har tillgång till dessa. Ett av dessa rum är vårt nya fina förskolebibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. På vår förskola är det viktigt att skapa förutsättningar för varje barn att aktivt ta del av sitt eget lärande och utveckling. På vår förskola har vi ett mottagningskök där vi har ett ekonomibiträde som arbetar och vi har en härlig gård som lockar till många utomhuspedagogiska aktiviteter.
För oss är det viktigt att du i det nära arbetet erbjuds möjlighet till utveckling och kollegialt lärande och detta gör vi genom att vi har BFL-grupper som träffas regelbundet där man samtalar kring olika frågeställningar från den pedagogiska verksamheten.

Förskollärare

Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten.

Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.

Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team.

Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt.

Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

På ett professionellt sätt ska du tillsammans med kollegorna lägga grunden för barnens lustfyllda utveckling i en lärandemiljö.

Du ska tillsammans med barnen arbeta medforskande och utforskande för att ge barnen en möjlighet att prova sina tankar och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.
För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
• Ser värdet av det kollegiala lärandet.
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.
För dig som är positiv, nyfiken, flexibel och har ett tydligt barnfokus finns det stora förutsättningar att tillsammans med engagerad och kunnig personal vara med och utveckla arbetet vidare på förskolan. Du har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling och tycker att det är kul att arbeta i förskolan. Vidare uppvisar du ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Sök till oss på Tirfing förskola om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnens bästa förskola!
Ingen erfarenhet krävs.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Referensnummer

29/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Omfattning: Heltid / deltid

Kontaktperson(er)

Namn: Sari Olsson
Title: Förskolechef
Telefon: 046-359 79 73

Tirfing förskola, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista