Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för vård och omsorg enligt Socialtjänstlagen, Hälso- och sjukvårdslagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi arbetar utifrån vår värdegrund där individens behov står i centrum. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Nu söker vi en kvalitetsstrateg med inriktning mot LSS och funktionshinderområdet till vårt kvalitetsteam. Teamet består idag av fyra kvalitetsstrateger, en utvecklingsledare och vår kvalitetschef. Vi sitter i trivsamma lokaler centralt placerade i Lund, mitt emot centralstationen. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Kvalitetsstrateg med fokus på LSS

Arbetsuppgifter

Brinner du för kvalitets- och utvecklingsfrågor? Då kanske detta uppdrag är något för dig!

Vård- och omsorgsförvaltningen söker nu en kvalitetsstrateg som vill vara med och fortsätta att utveckla det systematiska förbättringsarbetet och följa upp kvaliteten i den interna och externa verksamheten. Tjänsten är i första hand inriktad mot LSS och funktionshinderområdet och omfattar även samordning av nationella uppföljningar inom området samt utredningar av olika omfattningar.

Som kvalitetsstrateg hos oss arbetar du förvaltningsövergripande. Genom strukturerad uppföljning och systematiska strukturer är du en viktig del i att skapa bra underlag och förutsättningar för våra chefer, så att de på ett tydligt och enkelt sätt kan följa, styra och utveckla sin verksamhet.

I rollen som kvalitetsstrateg har du många kontakter med olika verksamheter och funktioner, både internt och externt. Du är kommunens representant gentemot våra externa utförare av LSS-insatser och ansvarar för upphandlingsprocesser samt avtalsuppföljning. Din förmåga att skapa professionella och goda kontakter är därför en viktig nyckel till framgång. Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med trevliga kollegor har möjlighet att göra skillnad.

Vidare arbetar du utifrån vår värdegrund samt Lunds kommuns vision "Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet" med tillhörande förhållningssätt. Detta genom att ha kunskap, vara innovativ, öppen för uppdraget och villig att lyssna, lära och leda.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning (lägst kandidatnivå) och som har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, med inriktning mot LSS och funktionshinderområdet. För tjänsten krävs att du har kunskap kring lagrummen som styr vård- och omsorgsarbetet samt en förståelse för och ett intresse av funktionshinderområdet. Det är även ett krav att du har arbetat med uppföljning, statistik och analys samt att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du som söker har arbetat som kvalitetsstrateg eller motsvarande samt har erfarenhet inom systematiskt kvalitetsarbete. Har du varit projektledare eller arbetat med processledning ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Utöver ovanstående är det också meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av handläggningsprocessen inom vård och omsorg.

Som person brinner du för ditt arbete och vill ha roligt på jobbet. Du är prestigelös och arbetar lika gärna ensam som i grupp. Du är uthållig i arbetet med att ständigt utveckla och förbättra samt trivs med att ha ett helhetsperspektiv men även att kunna se viktiga detaljer. Du tar initiativ, är kontaktskapande och har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Det är av vikt att du gillar ordning och reda, struktur och systematik samt att du känner dig bekväm med att hugga tag i olika frågor och flytta mellan uppdrag.

Vi ser det som meriterande om du har arbetat med stödsystem som Stratsys, Qlikview och Webropol.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-12-09

Referensnummer

VoO 256/2018
Arbetsgivaren kommer att genomföra intervjuer 17/12 och 18/12. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Susanne Berg
Title: Kvalitetschef
Telefon: 046-359 76 12

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter, nås via kommunens växel
Telefon: 046-3595000

Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista