Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialrådgivare till Skyddat boende, Kriscentrum i mellersta Skåne

Arbetsuppgifter

Kriscentrum är en stöd och samtalsverksamhet för utsatta och utsättare av våld i nära relationer. Till verksamheten hör ett Skyddat boende för våldsutsatta främst kvinnor och barn som behöver skydd och stöd. Boendet har tre heltidstjänster knutna till sig.

Uppdrag erhålles antingen genom att ärende kommer från Kriscentrums akutverksamhet eller från socialförvaltningens mottagningsgrupp eller utredningsgrupp. Därefter genomföra insatser enligt beslut och genomförande plan. Ärenden kan bli aktuella inom Skyddade boendeformer eller som råd och stödinsatser i öppen form.
- genomföra risk- och skyddsbedömningar och säkerhetsplaneringar
- praktiskt stöd till familjer, främst kvinnor och barn inkusive transporter
- medföja som stöd till andra myndigheter, som ex.vis sjukhus, polis, tingsrätt, omsorger kring barn m.m.
- ge psykosocialt samtalsstöd, praktiskt och pedagogiskt
- arbeta inom det skyddade boendet så att det fungerar som trygg bas, samt utanför med behovsanpassat stöd.
- dokumentation förekommer i Procapita

Kvalifikationer

Socialrådgivarutbildning eller annan likvärdig och relevant utbildning som kan prövas som likvärdig. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. God samarbetsförmåga krävs och stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet samt att körkort innehas.

Tidsbegränsad anställning 2019-10-14 till 191201 med eventuell förlängning.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-14

Referensnummer

SOC 19-46
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Staffan Persson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 54 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Anders Söderberg
Title: Vision
Telefon: 046-359 69 83

Erbjudandeenheten, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista