Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Nu söker vi dig, specialpedagog, som vill arbeta på centralt belägna Lerbäckskolan i Lund. Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande tillsvidaretjänst på heltid, där du tillsammans med engagerade och positiva kollegor arbetar med årskurserna 7-9.
Varmt välkommen med din ansökan!

Specialpedagog, Lerbäckskolan åk 7-9

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Lerbäckskolan kommer du tillsammans med vår nuvarande specialpedagog och speciallärare ha ansvar för och leda det specialpedagogiska arbetet framåt. Du kommer att arbeta med kunskaper och färdigheter till barn och elever med behov av särskilt stöd från åk 7 till åk 9.

Du ska kunna bistå med hjälp i pedagogiska kartläggningar, utvecklingsplaner och åtgärdsprogram samt ge handledning/konsultation till personal angående barn i behov av särskilt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår kontakter med föräldrar samt myndigheter och institutioner. Du kommer att vara involverad vid överlämning och uppföljning vid övergångar mellan skolverksamheter samt ingå i elevhälsoteamet.

En viktig del i arbetet är att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot Lerbäcksskolans gemensamma mål. Du, tillsammans med resten av elevhälsoteamet, har stora möjligheter att påverka upplägget för ert arbete.

Ytterligare en del av arbetet innefattar kunskapsspridning till pedagoger och föräldrar om kompensatoriska insatser. Detta för att tidigt stödja barnen och motverka att behov av stöd uppstår.

Kvalifikationer

Du har specialpedagogexamen och är legitimerad lärare för grundskola eller gymnasiet. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete som specialpedagog. Du har god insikt och kunskap om grundskolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet.

Du som söker är en tydlig pedagogisk ledare med en vilja att utveckla verksamheten i samarbete med dina kollegor. I din pedagogiska roll är du också initiativtagande, lösningsorienterad och lyhörd för elevers individuella förutsättningar och behov. Du är positiv, utåtriktad och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du har kunskap om hur du kan använda digitala verktyg i verksamheten. Du ser digitala hjälpmedel både som en tillgång och en förutsättning för din undervisning och elevens utveckling.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-15

Referensnummer

BSF 441/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Johan Ahx
Title: Rektor
Telefon: 046-359 72 34

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter nås via kommunens växel
Title: Kommunal
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista