Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Miljöförvaltningen lyder under miljönämnden och består av 30 medarbetare med en bred kompetens inom verksamhetens ansvarsområde. Förvaltningen är en myndighet och arbetar med tillsyn bl.a. inom områdena miljöskydd, hälsoskydd och livsmedelshantering. I arbetet ingår förebyggande arbete, miljöövervakning, tillsyn och information till enskilda och företag. Vi handlägger till exempel frågor rörande livsmedel, buller, avfall, kemikalier, bekämpningsmedel, fukt, mögel, vatten- och avlopp, hygieniska behandlingslokaler, bad, skolor, förskolor, industri, luftkvalitet med mera.
Vi söker nu en förstärkning av vår administrativa avdelning.

Miljöförvaltningen söker administrativ koordinator/controller

Arbetsuppgifter

Du är den på förvaltningen som arbetar med budget/ekonomi, vilket förutsätter ett intresse för sådant arbete. Dina ansvarsområden kommer att vara löpande administration bland annat inom ekonomi, och inköp. I tjänsten ingår bland annat att ta fram månads- och delårsrapporter samt årsredovisning, kontera fakturor samt vara förvaltningens representant i ekonomiska nätverk. Du kommer även att vara arkivansvarig och arbeta med kvalitets och utvecklingsfrågor

Som administrativ koordinator/controller kommer du tillsammans med övrig förvaltningsadministration också att:
• registrera, diarieföra, expediera och arkivera handlingar
• hantera förvaltningsbrevlådan
• sköta posthanteringen
• hantera förvaltningens expeditionstelefon
Du kommer även att vara administrativt stöd till förvaltningschefen.

Kvalifikationer

Du har en administrativ högskoleutbildning eller liknande, gärna med inslag av ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av liknande arbete inom offentlig förvaltning är meriterande. Du är van vid datorarbete och arbetar obehindrat med Officepaketet. Du är intresserad av, och har lätt för att lära dig nya digitala system och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Då stora delar av förvaltningens arbete utgår från lagstiftning såsom miljöbalken, kommunallagen, förvaltningslagen m.fl. är viss juridisk kunskap meriterande.

Vi söker dig som är noggrann, har hög integritet och tycker om att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Rollen kräver flexibilitet och förmåga att prioritera. Det är en merit om du har erfarenhet från kommunal verksamhet. Har du erfarenhet och är kunnig i våra datasystem Raindance, W3D3, Outlook och QlikView så är även detta meriterande.

Tillsvidareanställning med tillträde snarast efter överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Referensnummer

MF 19-02
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Björn Berséus
Title: Miljödirektör
Telefon: 046-359 52 60

Facklig(a) företrädare

Namn: Stefan Andersson
Title: Vision
Telefon: 046-359 52 77

Miljöförvaltningen

Tillbaka till lista